2.6 C
Deurne
maandag 5 december 2022
Home- DeurneBelevingsvlucht F-35 verplaatst naar morgen vanwege weersomstandigheden

Belevingsvlucht F-35 verplaatst naar morgen vanwege weersomstandigheden

De belevingsvlucht met de F-35 die gepland stond voor vandaag, is door Defensie verplaatst naar morgen. Er was door de Koninklijke Luchtmacht van te voren al aangegeven dat vanwege weersomstandigheden zou kunnen worden uitgeweken naar dinsdag 18 oktober.

Het toestel vliegt dan vanaf 11.30 uur en vanaf 15.30 uur verschillende routes naar en vanaf de vliegbasis in Vredepeel. “Dit zijn niet meteen de toekomstige routes, maar ze geven wel een idee van de mogelijkheden”, geeft Defensie aan.

Gerardusschool
Tijdens de vlucht doet het Nationaal Lucht- en Ruimtevaartcentrum (NLR) geluidsmetingen op een aantal locaties in de omgeving waaronder bij de Gerardusschool in Deurne. Zowel bij de Noordoostelijke als bij de Zuidwestelijke aanvliegroutes zal de F-35 overvliegen in het gebied tussen Milheeze en Deurne.

Overlast
Omwonenden kunnen na de vluchten laten weten wat ze van het geluid hebben gemerkt. Er kan op de dag van de vlucht een vragenlijst worden ingevuld op de website Belevingsonderzoek Vliegbasis De Peel van onderzoeksbureau Invior. Mensen die overlast van de belevingsvluchten ondervinden, kunnen dit ook doorgeven aan de milieudienst Zuidoost Brabant op Melding doen (samenmelding.nl), selecteer hierbij in het formulier ‘militair vliegverkeer’.

Gezondheid
Het college van Deurne heeft zich inmiddels uitgesproken tegen de plannen van Defensie om vliegbasis de Peel te reactiveren. Dit vanwege de negatieve effecten die zo’n besluit heeft op de leefbaarheid en de gezondheid van de inwoners. Het college trekt in dit standpunt samen op met twaalf nabijgelegen Peelgemeenten.

Foto: Defensie

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen