7.4 C
vrijdag 29 maart 2024
Home- DeurneSV Deurne geeft in slotfase onnodig punt weg bij Wittenhorst (3-1)

SV Deurne geeft in slotfase onnodig punt weg bij Wittenhorst (3-1)

Deurne startte de wedstrijd verdedigend en gericht op de controle van achteruit. Gevolg was dat Wittenhorst voetballend het beste van het spel had, maar dat Deurne vanuit de counter in de eerste helft toch een aantal keren gevaarlijk kon worden, zeker uit corners. Uiteindelijk gaf SV Deurne in de slotfase onnodig een punt weg bij Wittenhorst en komt de eindstand op 3-1.

Wedstrijdverslag door Kees Brood

De beste kans was in de 12e minuut toen Dennis Groen een afgeslagen corner panklaar op het hoofd van Thijs Matheij legde, die vanaf de vijfmeterlijn recht in de handen van de doelman kopte. Wittenhorst had na 16 minuten spelen een goede mogelijkheid na een prima aanval over rechts, maar het schot werd eruit gehaald door Yuri Veeneman.

Buitenkansje
In de 30e minuut werd een steekbal van Wittenhorst door Peter Strijbosch keurig weg gebokst voor de voeten van een aanvaller van Wittenhorst, die vervolgens theatraal tegen de grond ging en de scheidsrechter, die ver van de situatie af stond wel erg gemakkelijk naar de stip wees. Dit buitenkansje werd door Jeroen Verkennis vakkundig verzilverd 1-0. Erg zuur voor Peter Strijbosch, die een prima wedstrijd keepte.

Corner
Vier minuten later leek Thijs Matheij alleen door te breken, maar werd door de boomlange Dion van Horne onderuit gelopen, waarbij hij met geel erg goed wegkwam. Vlak voor de rust zeilde een voorzet van Siem Nijssen in de verre hoek, maar de keeper van Wittenhorst wist de bal ternauwernood tot corner te verwerken. In de blessuretijd zag Luuk Veeneman nog een schot uit de 2e lijn geblokt worden.

Verdedigend
Na rust verving Daan Geven, zoals vooraf afgesproken, de van een blessure teruggekeerde Joris van den Heuvel. Het spel bleef op en neer gaan, waarbij Deurne steeds meer de verdedigende stellingen verliet. Hierdoor kon Wittenhorst een paar keer gevaarlijk counteren en moest Strijbosch twee keer handelend optreden.

Korte hoek
In de 60e minuut kreeg Gert Swinkels na geklungel bij Wittenhorst achterin over links een dot van een kans, maar waar de verre hoek openlag koos hij voor de korte hoek en kon de keeper redding brengen. Direct na deze kans verving Finn van der Steijn de licht geblesseerde Siem Nijssen.

Luchtduel
Deurne werd vanaf de rechterkant via Luuk Veeneman een paar keer gevaarlijk en dat leidde in de 65e minuut tot een corner van Groen, die via een luchtduel van Job Steeghs bij de tweede paal terecht kwam en daar stond Mark Louwers om de verdiende 1-1 tegen de touwen te knikken. In de 72e minuut was er opnieuw een goede mogelijkheid voor Swinkels. Groen probeerde het met een lob van zeker 50 meter en Finn met een bal ruim langs de linkerhoek achter het doel verdween.

2-1
Wittenhorst drong even aan en dat leverde een corner op. De kopbal die daarvan het gevolg was werd door Strijbosch uit de onderhoek getikt. In de 79e minuut kwam Sam Schaefer de moegestreden Gert Swinkels vervangen en even leek het erop dat er voor Deurne nog een driepunter inzat. Niets was minder waar toen Wittenhorst in de 84e minuut met een mooie aanval door de Deurnese defensie sneed en opnieuw Jeroen Kennis de 2-1 liet aantekenen.

Scherpe counter
Een minuut later kreeg Deurne een vrije trap rond de zestien, maar deze leidde tot niets. Wittenhorst daarentegen wist in de laatste minuut nogmaals een scherpe counter te plaatsen, die door de net ingevallen Willem Heijen werd binnen gekopt; eindstand 3-1.

Volgende week geen wedstrijd voor SV Deurne en op 30 oktober thuis tegen BSV Limburgia.