9.6 C
Deurne
vrijdag 19 april 2024
Home- DeurneBergopwaarts, HBO de Peel en gemeenten Asten en Deurne willen sneller meer...

Bergopwaarts, HBO de Peel en gemeenten Asten en Deurne willen sneller meer nieuwbouw

Er moet sneller meer nieuwbouw komen in Deurne en Asten, vinden woningbouwvereniging Bergopwaarts, HBO de Peel en de twee gemeenten. Om dit voor elkaar te krijgen, hebben de samenwerkende partijen vorige week woensdag prestatieafspraken vastgelegd voor de komende vier jaar.

Hierin staan concrete afspraken om samen zoveel mogelijke betaalbare, toekomstbestendige en duurzame sociale huurwoningen te realiseren. Bergopwaarts verwacht in Asten tot 2030 minimaal 175 woningen te kunnen bouwen en in Deurne 300 huizen.

Wethouder Marjan Vrijnsen–de Corte van gemeente Deurne, wethouder John Bankers van gemeente Asten, directeur-bestuurder Evert Remmerswaal van woningbouwvereniging Bergopwaarts en voorzitter Gert Lenssen van huurdersbelangenorganisatie De Peel (HBO), gaven vorige week met het ondertekenen van de afspraken invulling aan de Nationale Prestatieafspraken en de Regionale Woondeal Zuidoost-Brabant.

Naast de ambities voor nieuwbouw willen de vier partijen leefbare wijken creëren met aandacht voor kwetsbare groepen die zorg nodig hebben. Daarvoor wordt samengewerkt met bewoners, zorg- en welzijnsorganisaties om zogenoemde wijkvisies op te stellen.

Foto: Bergopwaarts

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen