9.6 C
Deurne
vrijdag 19 april 2024
Home- DeurneVoor Deurnese Jamie is meedoen aan Miss Curve Nederland al een overwinning

Voor Deurnese Jamie is meedoen aan Miss Curve Nederland al een overwinning

Geaccepteerd worden zoals je bent en vrede hebben met hoe je eruit ziet, is voor mensen met een maatje meer niet vanzelfsprekend. De 24-jarige Jamie Janga worstelde lang met haar gewicht en wat anderen ervan vinden. Nu pleit ze voor zelfliefde op haar TikTok platform én tijdens de verkiezing voor Miss Curve Nederland.

‘Dit kan niet waar zijn’, dacht de Deurnese toen ze vorig jaar een bericht kreeg met de vraag of meedoen aan Miss Curve Nederland iets voor haar was. “Ik kende de verkiezing niet. Vanuit mezelf had ik me nooit opgegeven, maar ik ben gescout door de organisatie.”

Emotioneel moment
Het bleek echt en Jamie besloot, ondanks haar faalangst, ervoor te gaan. In februari nam ze deel aan de voorronde samen met zo’n 80 andere meiden met rondingen. “Ik dacht dat ik het onderdeel waarbij je jezelf moet voorstellen, verknald had. Toen ik mijn naam hoorde noemen als finalist, moest ik huilen van ontlading.”

Op 18 mei strijdt ze in Emmeloord met 16 andere finalisten om de titel Miss Curve Nederland 2024. De winnares gaat volgend jaar naar de Verenigde Staten om ons land daar te vertegenwoordigen. Mede daarom moeten de deelnemers een verhaal in het Engels kunnen vertellen over waar ze voor staan.

Overwinning op mezelf
“Dat vind ik het spannendste onderdeel, praten voor een volle zaal. Als dat lukt, heb ik voor mezelf al een overwinning behaald.” Haar verhaal zal gaan over innerlijke rust; tevreden zijn met jezelf. “Er wordt in onze maatschappij zoveel van ons verwacht. Je moet altijd alles goed doen, maar dat kan niet. Het begint met zelfliefde.”

De Deurnese klinkt nu heel zelfverzekerd, maar vertelt dat dit echt niet altijd zo is. In haar TikTok filmpjes toont ze soms ook haar kwetsbare kant. “Ik woog eerst vijftig kilo meer, dus nu heb ik veloverschot. Dat laat ik gewoon zien. Ook als ik een rotdag heb, zet ik dat online.”

Hakken van 10 centimeter
In de aanloop naar de finale heeft Jamie, naast haar werk in de zorg, een druk programma. Onder andere presentatietraining en catwalk training maken hiervan deel uit. Als ze niet werkt, loopt ze op hakken van minimaal tien centimeter om te oefenen. Ondertussen is ze op zoek naar een elegante avondjurk voor de galaronde.

Die is niet makkelijk te vinden in een plussize maat. Dat geldt trouwens ook voor betaalbare, trendy kleding. Het was een van de redenen dat ze begon met het showen van haar outfits op social media om anderen te inspireren. Inmiddels is dat ook deels werk. Bedrijven sturen kleding op die ze draagt in haar video’s.

Recht om te stralen
Maar waar het haar vooral om te doen is: “Ik wil laten zien dat vrouwen met een maatje meer net zoveel recht hebben om te stralen als iemand met maat 36. Schoonheid zit ‘m niet in je maat of gewicht. Ik hoop dat andere meiden ook leren van zichzelf te houden.”

 

Wie op Jamie wil stemmen, kan dit doen door vóór 18 mei een sms te sturen naar 7733 met de tekst: Vote MCN Jamie. Dit kost 1,10 euro per bevestigde sms.

Foto’s: Josanne van der Heijden/Marcel van den Berg

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen