9.6 C
Deurne
vrijdag 19 april 2024
Home- DeurneRick de Rooij uit Deurne nieuwe Hoofd Jeugdopleiding bij Helmond Sport

Rick de Rooij uit Deurne nieuwe Hoofd Jeugdopleiding bij Helmond Sport

De 44-jarige Rick de Rooij uit Deurne is het nieuwe Hoofd Jeugdopleiding bij Helmond Sport, dat heeft de club maandag bekendgemaakt. De Rooij volgt hiermee Nyron Wau op en is aangesteld voor de komende drie seizoenen.

“De visie en ambitie van de club passen perfect bij mij en de fase waarin mijn carrière zich bevindt. Ik kijk er naar uit om vol energie de jeugdopleiding verder te ontwikkelen”, zegt Rick de Rooij.

Hij vervulde tussen 2012 en 2016 al eerder de functie Hoofd Jeugdopleiding bij Helmond Sport. Daarnaast was De Rooij in deze periode assistent-trainer van het eerste elftal. Bij het opheffen van de toenmalige jeugdopleiding in 2016 verhuisde de Deurnenaar naar PSV, waar hij tot medio 2023 in diverse rollen werkzaam was. Zijn laatste functie was hoofdtrainer bij de PSV-vrouwen.

Met de aanstelling van Rick de Rooij hoopt de Academy van Helmond Sport nieuwe stappen te maken. “De jeugdopleiding is een van onze pijlers. We zijn blij dat we met het binnenhalen van Rick daarin een volgende stap kunnen zetten”, aldus Technisch manager Jurgen Streppel van de Helmondse voetbalclub. Vanaf komend seizoen verandert er nog wat bij de jeugdvoetballers; de formele samenwerking met VVV-Venlo stopt. Helmond Sport heeft van de KNVB groen licht gekregen voor een volledig zelfstandige jeugdopleiding die De Rooij nu gaat leiden.

Foto’s: Kevin Senders/KEV.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen