26.9 C
Deurne
donderdag 8 juni 2023
Home- DeurneBeurs van De Vette Bougie is walhalla voor de oldtimer-bromfietsliefhebber

Beurs van De Vette Bougie is walhalla voor de oldtimer-bromfietsliefhebber

Op de brommershow en beurs van De Vette Bougie is het een waar walhalla voor de liefhebbers van klassieke brommers. Zondag 18 september houdt de oldtimer-bromfietsclub op het terrein van Van Kessel Olie in Milheeze een grote show met brommers.

“Eindelijk kan het weer na twee jaar dat corona roet in het eten gooide. Onze leden laten daar hun brommers zien en er zijn stands met allerlei soorten onderdelen en accessoires voor brommers, solexen en motoren”, vertelt Toon Melgers van De Vette Bougie.

Nostalgische merken
Bij de show zijn tweewielers te zien uit de jaren ‘50, ‘60 en ’70 van uiteenlopende nostalgische merken als Kreidler, Zundap, Puch, en Flandria. Er is ook rekening gehouden met de weersomstandigheden komende zondag, legt Melgers uit: “We hebben daar ook een hal die groot genoeg is om iedereen plaats te geven, mocht het weer tegenzitten.”

Toertochten
De club van brommerenthousiastelingen bestaat inmiddels uit 117 leden in de leeftijd van 25 tot 70 jaar oud en viert volgend jaar hun 25-jarig jubileum. Regelmatig houdt De Vette Bougie ook toertochten waarbij de leden van de club rondrijden door de regio op hun klassieke brommers. “We rijden jaarlijks zo’n zeven tot acht ritten met oldtimer bromfietsen, solexen, snorscooters maar ook lichte motoren mogen meedoen. Als wij een rit hebben, staan er mensen langs de weg altijd met open mond te kijken. Iedereen kan meedoen, als de brommer maar minimaal 25 jaar oud is”, vertelt Toon Melgers.

Komende zaterdag starten de clubleden de opbouw van de beurs en zondag 18 september vindt de bromfiets- en onderdelenbeurs plaats. Bezoekers zijn welkom van 10.00 tot 15.00 uur bij Van Kessel Olie aan de Milheesestraat 19 in Milheeze.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen