25.9 C
Deurne
maandag 2 oktober 2023
Home- DeurneAandacht bij tv-uitzending Opsporing Verzocht voor explosie bij woning Zandbosweg Deurne

Aandacht bij tv-uitzending Opsporing Verzocht voor explosie bij woning Zandbosweg Deurne

In het tv-programma Opsporing Verzocht wordt dinsdagavond aandacht besteed aan de explosie die zaterdag 27 augustus plaatsvond bij een woonhuis aan de Zandbosweg in Deurne. Die avond werd rond 22.00 uur een explosief door de brievenbus geduwd dat daarna tot ontploffing kwam en een gat in de voordeur sloeg.

Er raakte niemand gewond maar de vrouw van het gezin die thuis was tijdens de explosie was wel erg geschrokken. De bewoners van het woonhuis zouden eerder al een kogelbrief hebben ontvangen volgens mensen in de omgeving van het gezin. Ook zou een muur van het huis al eens zijn beklad. Politie Oost-Brabant wil vanwege de privacy geen uitspraken doen over mogelijke eerdere incidenten.

Videobeelden
De politie deelde al eerder beelden van de videodeurbel van de bewoners waarop de dader is te zien die iets in de brievenbus stopt waarna de ontploffing plaatsvindt. Deze beelden zullen vanavond ook te zien zijn in de tv-uitzending van Opsporing Verzocht.

Zwaar vuurwerk
In de beelden is te zien dat de verdachte op de avond van het voorval een blauwe of blauwpaarse hoodie en een grijze of zwarte lange broek draagt. Het gaat vermoedelijk om een jongeman van ongeveer 1.85 meter groot. Hij is na het ontsteken van het explosief over het hekje naar de tuin van de buren gesprongen en daarna weggerend. “We vermoeden dat de explosie bij de voordeur is veroorzaakt door zwaar vuurwerk. Door de explosie is er een groot gat ontstaan en is een ruit gebarsten”, geeft de politie aan.

Buurtonderzoek
De zaak wordt vanavond om 20.30 uur behandeld bij Opsporing Verzocht op NPO 1. De politie heeft een forensisch team sporenonderzoek laten doen en er is een buurtonderzoek gedaan. Daarnaast heeft de politie beschikbare camerabeelden onderzocht. Omdat het onderzoek nog niet heeft geleid tot een aanhouding, is de politie nog steeds op zoek naar getuigen van dit incident dat op zaterdag 27 augustus rond 22.00 uur plaatsvond.

Mensen die iets hebben gezien of andere informatie hebben die de politie kan helpen in het onderzoek wordt verzocht contact op te nemen via de opsporingstiplijn op 0800-6070 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800 – 7000.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen