-1.8 C
Deurne
zaterdag 10 december 2022
Home- DeurneBewoners buitengebied Deurne krijgen volgend jaar ook GFT-containers

Bewoners buitengebied Deurne krijgen volgend jaar ook GFT-containers

Huishoudens in het buitengebied van Deurne kunnen vanaf 1 januari 2022 ook een eigen GFT-container krijgen. Tot nu toe hebben die inwoners geen aparte of een oude container voor groente- fruit- en tuinafval.

Uit onderzoek blijkt dat er nog veel GFT-afval in het restafval aanwezig is. Daarom gaat de gemeente nu ook in het buitengebied groene bakken inzetten voor de inzameling van deze soort afval. Dit gebeurt op afroep wanneer iemand via de gratis app van Blink heeft aangegeven dat de volle GFT container kan worden opgehaald.

Meer service
Ook gaat de gemeente Deurne in het komende jaar meer service bieden richting haar inwoners op afvalgebied. “Het doel is om zo nog beter afval te scheiden en samen te zorgen voor minder afval in de gemeente. Want van het groente-, fruit- en tuinafval kan groen gas en compost gemaakt worden. Daarmee sparen we het milieu en wordt GFT-afval nuttig hergebruikt”, geeft de gemeente aan.

Snoeiafval
Er komt onder andere de mogelijkheid om een kleinere restcontainer aan huis te krijgen en huishoudens kunnen een apart keukenbakje voor GFT-afval krijgen. Ook wordt voortaan vier keer per jaar het snoeiafval opgehaald aan huis en komen er voorzieningen voor het afgeven van luier- en incontinentiemateriaal.

Container aanvragen
Elk huishouden in het buitengebied krijgt de mogelijkheid om gratis een GFT-container aan te vragen via de website van de gemeente Deurne via een digitaal formulier. De gemeente raadt aan om de aanvraag zo snel mogelijk te doen. Als deze voor 6 december is ontvangen door Blink, wordt de container nog in december aan huis geleverd. Inwoners die hulp nodig hebben bij de aanvraag van de container kunnen bellen naar de klantenservice van Blink via 0800-0492.

Foto: gemeente Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen