-1.8 C
Deurne
zaterdag 10 december 2022
Home- DeurneDit jaar geen IJsfestijn in Deurne; evenement verzet naar december 2022

Dit jaar geen IJsfestijn in Deurne; evenement verzet naar december 2022

De voorbereidingen waren al in volle gang voor de twaalfde editie van het IJsfestijn op de Markt in Deurne dat elke twee jaar plaatsvindt maar door de nieuwe coronaregels is nu toch besloten het evenement dit jaar niet door te laten gaan. Het bestuur heeft donderdag laten weten dat het IJsfestijn wordt verzet naar 16 december 2022.

Iedereen keek enorm uit naar de komst van de ijsbaan, meldt het bestuur: “Het enthousiasme vanuit de sponsoren, vrijwilligers, stagiaires en de horeca was erg groot. Deze week hebben we de moeilijke keuze moeten maken om het evenement te verzetten.”

Verstandig
De organisatie heeft afgelopen weken overlegd met verschillende partijen waaronder de gemeente omdat ze zich afvroegen of het wel verstandig is om zo’n groot evenement neer te zetten in een periode van drie weken met de daarbij behorende maatregelen en onzekerheden. Vandaag kwam het nieuws dat het IJsfestijn dit jaar niet doorgaat.

Live radio
Bij DMG Radio waren de voorbereidingen voor de samenwerking met het IJsfestijn ook al vergevorderd. De radiozender brengt tijdens de zaterdagen van het evenement elke twee jaar live radio vanaf de ijsbaan onder de naam DMG on Ice. Ook deze speciale uitzendingen van DMG Radio gaan dit jaar niet door en zijn verzet naar december van volgend jaar.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen