18.9 C
Deurne
zaterdag 22 juni 2024
Home- DeurneBewoners residentie Visserhaeve willen dat gemeente verkeersoverlast in hun straat aanpakt

Bewoners residentie Visserhaeve willen dat gemeente verkeersoverlast in hun straat aanpakt

Voertuigen die voorbij racen met ruim 90 kilometer per uur en auto’s die midden in de nacht met piepende bandjes rondjes draaien op een parkeerplaats; het zijn volgens de bewoners van residentie Visserhaeve in Deurne maar enkele voorbeelden van de verkeersoverlast die zij dagelijks ervaren in de Visser.

Ook de verkeersdrukte in de straat zorgt volgens de bezwaarmakers voor veel geluidsoverlast. Zij menen dat het vele doorgaande verkeer voornamelijk vanaf de rotonde bij de Molenstraat via het centrum door de Visser heen rijdt.

Smiley
Naast de hoeveelheid auto’s, is ook de snelheid van de voertuigen iets waar de bewoners van het appartementen complex zich zorgen over maken. Deze wordt op dit moment gemeten met een display dat een ‘smiley’ weergeeft wanneer auto’s voorbijkomen die zich houden aan de maximumsnelheid. Maar er valt volgens de bewoners weinig te lachen, want de snelheden die ze op het scherm hebben gezien lopen op tot 91 kilometer per uur: “Dit mag toch wel zorgelijk worden genoemd, mede omdat in deze straat de meest kwetsbare mensen uit Deurne wonen.”

De overlast van het vele verkeer in de Visser wordt volgens de bewoners ook verergerd door de aspergeversperring in de weg. Dit is een overblijfsel van de mobilisatie 1939-1940 voor de Tweede Wereldoorlog. Midden in de straat werd over de volle breedte van de weg een aspergeversperring gebouwd, die met name de tanks van de vijand uit het hart van Deurne moesten houden. In de weg ligt ter hoogte van de appartementen nog steeds het gebruikte betonblok, verwerkt in de weg.

Piepende banden
Daarnaast is er veel verkeer dat af en aanrijdt op het parkeerterrein en de geldautomaat achter de kerk. Op die plek ervaren de bewoners van residentie Visserhaeve niet alleen overdag overlast: “Het parkeerterrein wordt in de nachtelijke uren ook geregeld gebruikt om met piepende banden rondjes te draaien. Vervolgens rijden deze personen met hoge snelheid weg van de parkeerplaats.”

Als het aan de bewoners van het appartementencomplex ligt, wordt het gedeelte van de Visser tussen de Kerstraat en de in- uitrit van het parkeerterrein achter de kerk voortaan voetgangersgebied: “Dit biedt verbeteringen voor bewoners van De Nieuwenhof, het daar gevestigde consultatiebureau en residentie Visserhaeve en dit geldt zeker voor mindervaliden en senioren.”

Foto’s: DeurneWiki/Pieter K.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen