16.1 C
Deurne
maandag 27 mei 2024
Home- DeurneBibliotheek houdt Kinderboekenweekfestival met theatervoorstelling en voorleesmarathon

Bibliotheek houdt Kinderboekenweekfestival met theatervoorstelling en voorleesmarathon

In verband met de Kinderboekenweek houdt Bibliotheek Deurne zaterdag een festival in het Huis voor de Samenleving met verschillende activiteiten voor kinderen tussen 4 en 8 jaar en hun familie.

Tijdens het Kinderboekenweekfestival zijn er optredens van Letter Belangrijk en Eric Joosten en wordt er voorgelezen in verschillende talen. Verder is er een hapjesmarkt met eten uit verschillende culturen.

Letter Belangrijk
Om 10.15 uur wordt gestart met de interactieve theatervoorstelling Letter Belangrijk, die inhaakt op het thema van de Kinderboekenweek dit jaar: ‘Bij mij thuis’. Hierin gaat Coco op zoek naar de verschillen bij gezinnen thuis en stelt vragen als: hoe is het bij jou thuis en wat maakt jouw huis een thuis?

‘Feestje’
Vanaf 10.45 serveren de VoorleesExpress-gezinnen hapjes uit verschillende culturen en laten ze zien hoe zij feest vieren. Aansluitend wordt tijdens een voorleesmarathon om 11.00 uur het verhaal ‘Feestje’ in verschillende talen voorgelezen en zal burgemeester Greet Buter om 11.15 uur het verhaal van Tiny Fisscher in het Nederlands voorlezen

De hele ochtend kunnen kinderen ook knutselen en dansen op YouTube-filmpjes. Om 12.00 uur sluit Eric Joosten de feestelijke dag af met zijn vrolijke muziek.

Het Kinderboekenweekfestival vindt plaats op zaterdag 14 oktober in het Huis voor de Samenleving aan de Markt 1 in Deurne en duurt van 10.15 tot 12.30 uur. Aanmelden kan gratis via www.bibliotheekhelmondpeel.nl/KBW.

Foto: Bibliotheek Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen