9.6 C
Deurne
vrijdag 19 april 2024
Home- DeurneBibliotheek start ook in Deurne met succesvolle formule van ‘Koffie met een...

Bibliotheek start ook in Deurne met succesvolle formule van ‘Koffie met een Tablet’

‘Koffie met een Tablet’ bestaat in Helmond al langere tijd en is daar een succesvol initiatief gebleken om mensen vaardiger te maken in het omgaan met hun tablet of mobiele telefoon. In navolging van de Helmondse bieb komen er nu ook in de Deurnese bibliotheek bijeenkomsten waarbij onder het genot van een kop koffie verschillende digitale thema’s worden behandeld.

Medewerkers van Bibliotheek Helmond-Peel verzorgen de informatieochtenden. De inhoud van de bijeenkomsten is gebaseerd op het programma ‘Welkom Online’ van het Nationaal Ouderenfonds. ‘Koffie met een Tablet’ is ontstaan uit een samenwerking tussen KBO Kring Helmond, het Nationaal Ouderenfonds, gemeente Helmond, de afdeling Zorg&Welzijn van het ROC Ter AA en de Bibliotheek Helmond-Peel.

Online oplichting
Er wordt steeds meer gebruik gemaakt van het internet. Om te winkelen, bankieren en om te zoeken naar informatie. Maar hoe weet je nou of er misbruik van je wordt gemaakt? Hoe herken je een phishing-mail? Is die webshop wel betrouwbaar? Tijdens de sessie die op donderdag 25 april in het Huis voor de Samenleving in Deurne plaatsvindt, wordt aan de deelnemers uitgelegd wat de risico’s zijn en wat ze kunnen doen om te voorkomen dat je wordt opgelicht. De bijeenkomst duurt van 10.00 uur tot 12.00 uur.

QR-codes
Bij de tweede bijeenkomst wordt aandacht besteed aan een digitaal fenomeen dat je steeds meer ziet: QR-codes. Ze duiken op, bijvoorbeeld op verpakkingen, op toeristische bordjes of onderweg op terrassen om iets te bestellen. Deelnemers krijgen uitleg over hoe je deze QR-codes kunt scannen met je smartphone. Deze bijeenkomst is op 23 mei in het Huis voor de Samenleving in Deurne en duurt van 10.00 uur tot 12.00 uur.

Deelname aan de bijeenkomsten is gratis. Van te voren aanmelden is wel nodig en kan in de bibliotheek of telefonisch via 0493-313958.

Foto: Pixabay

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen