12.5 C
Deurne
donderdag 23 mei 2024
Home- DeurneBierliefhebbers proosten bij Lekker Ding Festival op kasteelplein in Deurne

Bierliefhebbers proosten bij Lekker Ding Festival op kasteelplein in Deurne

Tientallen liefhebbers van speciaal-bieren kwamen zondag van 14.00 tot 20.00 uur samen op het kasteelplein in Deurne om te proeven van negen lokaal en regionaal gebrouwen producten. Merken als Moers Genot uit De Moer, Hooglander Craft Beer uit Aarle-Rixtel, de Rijpelaer uit Helmond en de Peelreus uit Deurne waren te vinden op de het jaarlijkse speciaal-bierfestival dat mede door Brouwerij Holevoort wordt georganiseerd.

Voor het eerst was dit jaar Brouwerij ‘t Smakt ook bij het evenement aanwezig. Met hun bieren behaalden de makers vorig weekend nog prijzen in de London Beer Competition en afgelopen zondag stonden ze op het Lekker Ding Festival met hun Nano-Tripel, Dubbele Robijn, Donker Verlangen en Zomer in je Bol. Met deze bieren behaalde Brouwerij ‘t Smakt in de Engelse hoofdstad een gouden medaille. Ook De Gewitnit en het Winterbier waren te proeven in Deurne, daarmee werd in London de zilveren medaille behaald.

Brouwerij ‘t Smakt is een nano-brouwerij in het gelijknamige dorp Smakt, bij Venray. Zoals zo vaak met deze biermakers is het merk ontstaan uit een uit de hand gelopen hobby. Dat begon met een hobby-brouwpakketje dat Ben Theunissen van zijn vrouw had gekregen. De siroop uit dit pakket mengen met wat water en vervolgens koken was voor Ben niet genoeg.

Zijn nieuwsgierigheid werd gewekt om te ontdekken waarvan dat ‘siroopje’ dan gemaakt was. Hij nam daarom het hele proces in eigen hand van het schoten (malen) van de mouten (granen) tot aan de vergisting en het bottelen van het speciaal-bier. “De bieren van Brouwerij ‘t Smakt worden gebrouwen met natuurlijke ingrediënten en uiteraard passie”, zegt Theunissen. “Gedurende het gehele brouwproces wordt gebruik gemaakt van de natuurlijke eigenschappen van de ingrediënten.”

Foto’s: Harold van der Burgt/Lekker Ding Festival

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen