12.5 C
Deurne
donderdag 23 mei 2024
Home- DeurneDeurnese Maud Aldenzee wint met Topturnen-Zuid goud bij NK voor clubteams

Deurnese Maud Aldenzee wint met Topturnen-Zuid goud bij NK voor clubteams

Samen met het team van Topturnen Zuid heeft de Deurnese turnster Maud Aldenzee zondag goud gewonnen bij de Nederlandse Kampioenschappen voor clubteams in Waalwijk. Met een totaal van 147 punten en een voorsprong van vijf punten op de nummer 2, prolongeerde Topturnen-Zuid haar titel uit 2019.

Tijdens deze wedstrijd, waarbij een clubteam uit zes turnsters bestaat, komen er maximaal vier van hen per toestel in actie en tellen de drie hoogste scores mee in het teamresultaat.

Aldenzee kwam voor Topturnen Zuid op alle vier de toestellen in actie. Onder het toeziend oog van de bondscoach opende ze de wedstrijd op ‘vloer’, waarmee ze met 11.787 de tweede score voor haar team neerzette. Op ‘sprong’ volgde een mooie 12,867, waarmee ze zelfs de beste score behaalde voor Topturnen Zuid. Op de ‘brug’ volgde 11,867; opnieuw een tweede score voor haar team en dus alle drie meetellend voor het teamresultaat.

Maud moest in haar verder geslaagde balkoefening wel een val incasseren. Haar teamgenoten hadden echter prima scores neergezet, zodat de 11,600 van Maud voor het teamresultaat geen nadelige consequenties had.

Foto’s: Mario Aldenzee

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen