Deurne
maandag 29 april 2024
Home- DeurneOppermachtig SV Deurne wint van Volharding (2-1)

Oppermachtig SV Deurne wint van Volharding (2-1)

Op een zonovergoten De Kranenmortel was het zondag vanaf het begin een aanvallend SV Deurne en een Volharding dat loerde op de counter. De blauwwitten hadden veel overwicht , veel ‘expected goals’, maar behaalden toch slechts een marginale, maar op zich verdiende 2-1 overwinning en drie punten.

In het eerste kwartier begon SV Deurne wat aarzelend en bouwde wellicht in een iets te laag tempo op, maar toch waren er in de zesde en achtste minuut toch al redelijke kansen en de grootste in de elfde minuut toen de uitblinker van vanmiddag Dennis Groen een corner inswinger in de linkerbovenhoek tegen de lat deed belanden.

Legio mogelijkheden
De bezoekers zetten er slechts een uitbraak tegenover, die zelfs een penaltymoment deed lijken, maar gelukkig voor de thuisclub besloot het arbitrale trio dat er vooraf sprake was van buitenspel en kon de Deurne aanhang opgelucht adem halen. In de dertig minuten die volgden, regende het kansen voor de thuisclub, vaak prima opgezet en met prachtige combinaties maar het lukte Stefan van der Werf en Joris van den Heuvel maar niet om de beslissende treffers te maken, ofwel omdat de laatste scherpte ontbrak ofwel doordat een uitstekende keeper Bono Barten effectief in de weg stond. Zo eindigde de eerste helft in een 0-0 stand ondanks het grote overwicht en legio kansen van de mannen van coach Teeuwen.

Bevrijdende openingstreffer
Deze heeft het team in de rust er zeker op gewezen, dat nu toch echt tegen deze tegenstander vanmiddag de drie punten in Deurne moesten blijven. En hij leek gelijk te krijgen, want letterlijk in de 46ste minuut combineerden Stefan van der Werf, Gert Swinkels en Thijs Matheij door het vijandelijk strafschop gebied en kwam Thijs precies een teenlengte tekort om de 1-0 binnen te schieten.

Die kwam er toch, toen hetzelfde drietal in de 55ste minuut opnieuw een combinatie opzette, waarbij Van der Werf aan Swinkels een niet te missen kans schonk en deze bij de rechterpaal kon binnentikken: 1-0 voor SV Deurne en grote opluchting bij het thuispubliek.

Moeder Laura
Zeker toen 10 minuten later Dennis Groen op de rand van de zestien aan mocht leggen voor een vrije trap. Moeder Laura voorspelde op de tribune wat er ging gebeuren en ja hoor, uiterst precies en gedecideerd schoot Groen bij de rechter benedenhoek binnen en liet zijn vroegere collega van VV Gemert kansloos, 2-0 voor de thuisclub. De winst leek binnen, maar toen in de 69ste minuut sloop er toch weer wat onrust in het spel van de thuisclub. Steven Wassenaar strafte een onoplettendheid in de op zich degelijke Deurne defensie verrassend af en bracht de stand tot 2-1 terug.

De laatste 20 minuten werd het een open wedstrijd, mede ook omdat er aan beide kanten frisse invallers binnen de lijnen kwamen. Bij SV Deurne was dit Jasper Aarts voor Gert Swinkels en bij Volharding waren Sharif Tah en Stan Jacobs al wat langer van de partij. Het spel golfde op en neer en er kwamen kansen en kansjes aan beide kanten, maar goed keeperswerk van zowel Peter Strijbosch als Bono Barten verhinderde nog een extra doelpunt en na 95 minuten mocht SV Deurne opgelucht adem halen met een 2-1 overwinning.

Dit geeft een veel fleurigere stand op de ranglijst voor de blauwwitten, enerzijds met voldoende afstand van de nacompetitie- en degradatieplekken en anderzijds toch ook weer met de kopgroep een beetje in het zicht. Hierdoor blijft de competitie voor SV Deune interessant en wordt volgende week de uitwedstrijd tegen Minor er weer eentje, die er met het oog op de tweede periode toe doet.