18.2 C
Deurne
zaterdag 22 juni 2024
Home- DeurneBijeenkomst 'Gebruik de boerderij' komt naar Deurne

Bijeenkomst ‘Gebruik de boerderij’ komt naar Deurne

Op donderdag 9 mei zal er in Natuurpoort De Peel in Deurne een dialoogbijeenkomst zijn over mantelzorg, leefbaarheid en erfgoed. De bijeenkomst loopt van 19.00 uur tot 22.30 uur en entree is gratis. 

Als onderdeel van de impactcampagne rondom de documentaire ‘Zorg voor Doy’ organiseren Het Monumenthuis Brabant en filmproducent FILMZORG (met hulp van de Vereniging Kleine Kernen Noord-Brabant) een dialoogbijeenkomst. Het doel hiervan is om met stukjes film een bijdrage te leveren aan discussies over verschillende thema’s zoals: (mantel) zorg, nieuwe woonvormen, behoud van (agrarisch) erfgoed, verbinding tussen generaties en het behouden van de leefbaarheid van het platteland.

Zorg voor Doy
De documentaire ‘Zorg voor Doy’ gaat over Doy Kemps (79) die zijn hele leven al een monumentale boerderij woont aan de rand van Oirschot. In deze boerderij is hij geboren en zijn wens is om hier ook te blijven tot zijn dood. Hiervoor heeft Doy mantelzorg nodig. Deze documentaire gaat over de zorg voor elkaar, van generatie op generatie, in een veranderende wereld. Hieronder ziet u de trailer van de film.

 

Dialoogbijeenkomst
De organisatoren nodigen iedereen uit die geïnteresseerd is en zijn of haar mening wil laten horen. Overheid, belangenorganisaties, professionals, inwoners en initiatiefnemers zijn van harte welkom om mee te praten over de thema’s en samen te kijken naar de kansen en uitdagingen die deze onderwerpen met zich meebrengen. De afgelopen vier maanden organiseerde de organisatie in heel Noord-Brabant vier dialoogbijeenkomsten. Deze reeks wordt afgesloten met een slotbijeenkomst in Tilburg waarbij de opbrengst van de vier voorgaande bijeenkomsten wordt gepresenteerd.

Aanmelden kan via deze link.

Bron video: FILMZORG
Bron foto: Eventbrite

 

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen