5.4 C
Deurne
zondag 21 april 2024
Home- DeurneDeurne is ontstemd: Waarschijnlijk één intercity per uur minder

Deurne is ontstemd: Waarschijnlijk één intercity per uur minder

Vol ongeloof vernam de gemeente Deurne dat er zeer waarschijnlijk één intercity per uur geschrapt zal worden uit de dienstregeling van NS. De gemeente is bij deze besluitvorming niet betrokken en moest het nieuws nota bene in de krant lezen.

Internationale treinverbinding
Nadat de gemeente om opheldering vroeg, ontving zij gisteren een brief van het ministerie van Infrastructuur en Rijkswaterstaat waarin te lezen staat dat het halveren van het aantal intercity’s nodig is vanwege de nieuwe internationale treinverbinding tussen Eindhoven en Düsseldorf. De knoop is nog niet definitief doorgehakt, dat zal pas in 2023 gebeuren, maar het besluit staat zo goed als vast.

Onacceptabel
Wethouder Helm Verhees meldt dat hij de beslissing onacceptabel vindt. De gemeente heeft vele miljoenen geïnvesteerd in het aantrekkelijk maken van het treinvervoer, denk hierbij aan goede bereikbaarheid, gratis parkeerplekken, een fietsenstalling direct aan het station en verfraaiing van de omgeving. Verhees: “Met het wegvallen van de helft van de intercity’s vrezen wij dat inwoners uit de regio het station links laten liggen en met de auto richting Eindhoven, Venlo of de Randstad reizen. In plaats van een verbetering van het daily urban system, waarover wordt gesproken in het Bereikbaarheidsakkoord Zuidoost-Brabant, is dit juist een verslechtering.”

Acties
Verhees is niet van plan het hierbij te laten zitten. Hij bereidt zich voor op acties: “Er gaan meer goederentreinen rijden, maar minder personentreinen. Dat krijg ik niet uitgelegd en dat wil ik ook niet uitleggen.”

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen