15.9 C
Deurne
vrijdag 21 juni 2024
Home- DeurneBijeenkomst over bankzaken en dementie bij Alzheimer Café Peelland

Bijeenkomst over bankzaken en dementie bij Alzheimer Café Peelland

Mensen met dementie zijn vaak kwetsbaar als het gaat om geldzaken. Ze hebben moeite met het beheren van hun financiën en verliezen het inzicht in de waarde van geld waardoor verschillende problemen kunnen ontstaan.

Alzheimer Café Peelland houdt op dinsdagavond 10 januari een bijeenkomst waarbij wordt ingegaan op het thema ‘bankzaken en dementie’. Hierbij wordt informatie gegeven over hoe naasten van mensen met dementie kunnen helpen, zodat de financiële zaken goed geregeld worden en blijven.

Kwetsbaar
Mensen met dementie kunnen vaak niet meer tellen waardoor het niet duidelijk is hoeveel geld iemand heeft en wat die persoon uitgeeft. De vergeetachtigheid en het gebrek aan inzicht kunnen je naaste ook kwetsbaar maken voor misbruik. Zo kan iemand met dementie zomaar grote sommen geld weggeven aan wildvreemden of aan familieleden in geldnood. Ook gebeurt het dat je naaste bijvoorbeeld een rekening niet of juist dubbel betaalt of pasjes kwijtraakt en ineens niet meer weet hoe je moet pinnen.

De bijeenkomst van Alzheimer Café Peelland over ‘bankzaken en dementie’ vindt vanavond plaats in Dienstencentrum De Beiaard aan het Pastoor de Kleijnhof 21 in Asten. De zaal is open vanaf 19.00 uur. De informatieavond begint om 19.30 en duurt tot 21.00 uur en is bedoeld voor mensen met dementie, hun naasten en belangstellenden uit Deurne, Asten, en Someren. Het Alzheimer Café bestaat inmiddels vijf jaar, vorig jaar werd dat op 6 december gevierd met een jubileumbijeenkomst.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen