23 C
Deurne
woensdag 17 juli 2024
Home- DeurneErehaag van trucks en doneeractie voor overleden Wesley; ‘Het werd stil en...

Erehaag van trucks en doneeractie voor overleden Wesley; ‘Het werd stil en het bleef stil’

Voor Wesley van Rijt die afgelopen zaterdag om het leven kwam bij een verkeersongeluk, wordt zaterdag 14 januari bij zijn uitvaart een erehaag gevormd met vrachtwagens. Zijn vriend Bart Claassen en collega Kathleen Philips hebben een oproep gedaan om de 19-jarige vrachtwagenchauffeur uit Deurne met zoveel mogelijk truckers de laatste eer te bewijzen.

Voor de nabestaanden van Wesley stond afgelopen zaterdagochtend ineens de wereld stil. “Het werd stil en het bleef stil. Wesley was in één klap niet meer onder ons”, vertellen Bart en Kathleen. Ook bij de organisatie van het IJsfestijn in Deurne was de schok groot. Wesley was bij het evenement als vrijwilliger onder meer actief als ijsmeester.

Oplegger-diploma
Hij had grootse plannen met een eigen bedrijfje en had inmiddels zijn C-rijbewijs behaald en was werkzaam bij TCK in Helmond. Het volgende doel was zijn oplegger-diploma behalen. De eerste CE-rijles stond zelfs al gepland voor Wesley, hier was hij zaterdagochtend naar op weg toen het noodlot toesloeg.

Truckersuitvaart
Bart Claassen en Kathleen Philips willen nu een mooi en passend afscheid organiseren voor hun vriend en collega: “Familie en collega’s kwamen gelijk in actie. Alles was nog onzeker, maar een ding stond als paal boven water; Wesley moest een eervolle truckersuitvaart krijgen. De bedoeling is om zaterdag een erehaag van trucks te gaan vormen bij het crematorium in Venray.” Truckers die aan willen sluiten bij de erehaag, kunnen contact opnemen met Bart via telefoonnummer 06-83482218 of met Kathleen via 06-83715197.

Daarnaast is er om de ouders van Wesley een hart onder de riem te steken en hun zorgen even weg te nemen een doneeractie gestart voor een urn en eventueel een sieraad. Doneren kan via https://www.doneeractie.nl/acties/-71927. Als er geld overblijft, gaat dat naar Noah4All, een stichting die voor mensen uit de transportwereld een laatste wens mogelijk maakt.

Foto: Elgran Logistic Training / Video: Facebook Kristian Niels van Ooijen

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen