28.7 C
Deurne
dinsdag 25 juni 2024
Home- DeurneBijeenkomst over effect gezonde leefstijl op dementie bij Alzheimer Café Peelland

Bijeenkomst over effect gezonde leefstijl op dementie bij Alzheimer Café Peelland

Wetenschappers denken dat tot 30 procent van het aantal gevallen van dementie voorkomen kan worden, als je gezonder leeft. Reden voor Alzheimer Café Peelland om een bijeenkomst te houden over hoe je de risicofactoren van dementie kunt verminderen met bewegen en gezonde voeding.

Gespreksleider Jac Huijsmans gaat met publicist Peter Bakens in op de relatie tussen een gezonde levensstijl en de ziekte. Je hersenen verbruiken bijvoorbeeld maar liefst 20 tot 30 procent van alle energie die je uit voeding haalt. Wat je eet is dus ontzettend belangrijk voor je brein. Maar onderzoek laat ook zien dat mensen die voldoende bewegen minder vaak dementie krijgen.

’t Kwartier
De bijeenkomst over leefstijl en dementie vindt plaats op dinsdag 4 april in gemeenschapshuis ’t Kwartier aan de Markt 10 in Asten en duurt van 19.30 uur tot 21.00 uur. De zaal is geopend vanaf 19.00 uur. Het café is bedoeld voor mensen met dementie, hun naasten en belangstellenden uit Deurne, Asten en Someren.

Het eerste kopje koffie is op rekening van het Alzheimer Café. Overige drankjes zijn voor eigen kosten. Voor meer informatie kun je bellen Peter Raijmakers via 06-40953730.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen