8.8 C
Deurne
zaterdag 20 april 2024
Home- DeurneBijeenkomst over stikstofproblematiek van De Nieuwe Denktank wekt interesse bij Deurnese politiek

Bijeenkomst over stikstofproblematiek van De Nieuwe Denktank wekt interesse bij Deurnese politiek

Leden van verschillende Deurnese politieke partijen waren maandagavond aanwezig bij een bijeenkomst over de aanpak van de stikstofproblematiek die werd gehouden door De Nieuwe Denktank in Café Beekman & Beekman in Deurne.

Bij de discussie kwamen onafhankelijke experts aan het woord waaronder Quinten Pluymaekers, co-auteur van het DND-stikstofrapport over de technocratische tunnelvisie tot realistisch rentmeesterschap. Naast de stikstofproblemen kwamen ook de onteigening en het perspectief voor boeren aan de orde tijdens het politiek café.

Voor de samenleving
De Nieuwe Denktank is zoals zij zelf aangeven een initiatief uit de samenleving voor de samenleving. De organisatie is financieel onafhankelijk van de overheid en ontvangt geen subsidies. Alle activiteiten worden mogelijk gemaakt door schenkingen, donaties en de inzet van vrijwilligers.

Kritisch
Bij de avond waren afvaardigingen aanwezig van verschillende lokale politieke partijen waaronder DeurneNU, VVD, Onafhankelijke Groep Deurne, 50Plus en Transparant Deurne. Die laatste partij is kritisch over de afwezigheid van wethouder Marinus Biemans tijdens de avond: “Het is jammer en teleurstellend dat er vanuit het college van burgemeester en wethouders niemand aanwezig is! Het versterkt ons beeld: dat de verantwoordelijk wethouder, niet de juiste man op de juiste plek is. Een wethouder die binnen Deurne zo min mogelijk woorden aan stikstof vuil maakt en vooral trots is dat hij bij de ‘minister’ aan tafel mag zitten.”

Foto: Facebook Transparant Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen