15.8 C
Deurne
zondag 16 juni 2024
Home- DeurneVVD stelt vragen over tijdelijke verdubbeling aantal goederentreinen op spoor Deurne

VVD stelt vragen over tijdelijke verdubbeling aantal goederentreinen op spoor Deurne

Door werkzaamheden aan de Betuweroute en aan het spoor in Duitsland zullen vanaf eind 2024 voor een periode van anderhalf jaar dubbel zoveel goederentreinen over het spoor in Deurne rijden. De VVD wil weten wat de extra toename van het treinverkeer betekent voor de situatie in Deurne. “Nu al zien we veel verkeer wachten, omdat de slagbomen dicht zijn”, geeft de partij aan.

De fractie wil weten of er extra verkeersmaatregelen genomen worden om deze tijdelijke extra stijging van het treinverkeer in goede banen te leiden. Want op piekmomenten zullen er in die periode tussen de 135 en 145 goederentreinen per dag voorbijkomen in Deurne. Er zullen dan tegelijkertijd wel minder passagierstreinen rijden om ruimte te maken voor het goederenverkeer.

Rampenplan
De VVD maakt zich ook zorgen over wat er allemaal op het spoor door Deurne wordt vervoerd. “Heeft de gemeente een actueel rampenplan voor als er toch iets gebeurt?”, vraagt de fractie zich af. Eerder gaf de Tweede Kamer aan de zorgen van de gemeentes te delen waar de Brabantroute doorheen loopt. Dit in een reactie op de open brief die de burgemeesters van Eindhoven, Tilburg, Breda en Eindhoven hadden gestuurd over de risico’s van steeds meer giftreinen die rijden vlakbij of door woonwijken.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen