4.3 C
Deurne
woensdag 7 december 2022
Home- HelenaveenBijeenkomsten van Sessie X in Helenaveen geven talentvolle muzikanten een podium

Bijeenkomsten van Sessie X in Helenaveen geven talentvolle muzikanten een podium

Pas een jaar geleden werd in Helenaveen gestart met de bijeenkomsten van Sessie X waarbij zowel zeer ervaren als pas beginnende muzikanten, zangers en dansers bij elkaar komen om op te treden. Dat het in onze regio barst van dit soort creatieve talenten blijkt wel, want komende zondag 27 november vindt ondertussen al de twaalfde editie plaats van Sessie X in Dorpscentrum De Gouden Helm in Helenaveen.

De bijeenkomsten zijn een samenwerking van onder meer Piet Smulders, Adrienne Borbás die camera- en montagewerk verricht en Robert Van de Leensel die de muzikale leiding in handen heeft. Bij de sessies zijn alle niet-commerciële artiesten welkom die vol enthousiasme, gevoel en vooral ook met respect voor elkaar een middag willen verzorgen vol live muziek met zeer uiteenlopende muzieksoorten en dans. Vaak worden de optredens gecombineerd met een goed doel als thema. Bij de voorgaande sessies traden al tientallen muzikanten, dansers en kunstenaars op.

Bijzonder instrument
Bij Sessie 12 van komende zondag staan optredens op het programma van de 11-jarige Anastasia uit Oekraïne. “Daar krijg je echt kippenvel van zo mooi en aangrijpend”, zegt de organisatie. Verder trakteert Frankie Goldwings de bezoekers op muziek van The King waarbij je Elvis ziet, hoort en voelt en kun je de klanken horen van een heel bijzonder instrument; de handpan bespeeld door Riego Smulders. Ook treedt dansgroep Jids met jong en veel belovend talent uit Neerkant op.

Half miljoen TikTok-volgers
Daarnaast is er bij de creatieve sessie nog een zangtalent aanwezig dat op TikTok al meer dan een half miljoen volgers heeft; de jonge uitblinker Aron Kovac Borgas. “Geweldig en een bijzonder groot talent. Nu gratis te zien en te horen in De Gouden Helm Helenaveen”, meldt de organisatie trots.

De twaalfde editie van Sessie X vindt plaats op zondag 27 november in Dorpscentrum De Gouden Helm aan de Oude Peelstraat 3 in Helenaveen en duurt van 13.30 tot 17.00 uur. De entree is gratis.

Bekijk hieronder alvast een voorproefje van Aron Kovac Borgas.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen