29.9 C
Deurne
vrijdag 9 juni 2023
Home- DeurneBrandweer Deurne zoekt versterking; ‘Vrijwilliger worden doe je niet zomaar even’

Brandweer Deurne zoekt versterking; ‘Vrijwilliger worden doe je niet zomaar even’

De brandweer in Deurne is op zoek naar mensen die naast hun huidige baan of eindopleiding een nieuw avontuur willen aangaan in de vorm van een betaalde parttimebaan bij de brandweer. Hiervoor wordt zaterdag 3 december een wervings- en belevingsdag gehouden waarbij geïnteresseerden een kijkje kunnen nemen bij de kazerne in Deurne en vragen kunnen stellen aan hun mogelijk toekomstige collega’s.

Het werk van wat in de volksmond de vrijwillige brandweer wordt genoemd, is iets dat je niet zomaar even doet. Het ene moment ben je met je collega’s aan het werk of ben je samen met je vrienden en het andere moment ben je aanwezig bij een ernstig ongeluk of grote brand. “Vrijwilliger bij de brandweer zijn, betekent dat je zelden weet hoe je dag eruit gaat zien”, leggen de leden van brandweerpost Deurne uit.

‘Zorg voor veiligheid’
De brandweer is op zoek naar mensen die houden van afwisseling, spanning en het onverwachte maar vooral ook naar personen die graag iets willen betekenen voor de medemens; die hulp willen bieden en willen zorgen voor veiligheid: “Dit soort mensen kunnen we bij onze brandweerpost gebruiken. Zowel mannelijke als vrouwelijke nieuwe collega’s.”

Jong team
De Deurnese post heeft een relatief jong, fris team van 27 vrijwilligers. “De laatste jaren hebben we er gelukkig nieuwe mensen bij gekregen, om de bezetting rond te krijgen die we nodig hebben. Voor nu lijken we dus goed te zitten wat betreft bezetting, maar van de 27 zijn er 4 in opleiding en gaan er daarnaast via natuurlijk verloop ook weer een aantal stoppen. We kijken daarbij altijd vooruit en dus willen we graag wederom nieuwe mensen werven voor ons team”, legt de brandweer uit.

‘Gewoon doen’
Bij de wervings- en belevingsdag kunnen geïnteresseerden meer te weten komen over wat het werk van de brandweer precies inhoudt. Want ze willen toekomstige collega’s zeker niet afschrikken maar wel een realistisch beeld geven van wat het van je vereist aan inzet en verantwoordelijkheid: “Ons team in Deurne is er een van ‘gewoon doen’. We kunnen blindelings van elkaar op aan en komen voor elkaar op.” Ook kunnen mensen die dag ter plaatse dingen ervaren en vragen stellen aan de brandweer over bijvoorbeeld hoe het traject verloopt als je onderdeel wordt van het team: “Voordat iemand volledig opgeleid is zijn we al snel 2 jaar verder.”

Zaterdag 3 december van 10.00 tot 16.00 uur vindt de wervings- en belevingsdag van brandweerpost Deurne plaats in de kazerne aan de Antoon Coolenlaan 2 in Deurne. Mensen die al genoeg de smaak te pakken hebben en zich aan willen aanmelden bij de brandweer, kunnen dit doen door een mail te sturen naar werving@vrbzo.nl of door te bellen met 040-2203 441. Meer informatie vind je op de webpagina van brandweerpost Deurne.

Foto: brandweer Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen