9.6 C
Deurne
vrijdag 19 april 2024
Home- DeurneBijna honderd banen verdwijnen bij Ebusco; busfabrikant schrapt uitzendkrachten en tijdelijke contracten

Bijna honderd banen verdwijnen bij Ebusco; busfabrikant schrapt uitzendkrachten en tijdelijke contracten

De Deurnese busfabrikant Ebusco gaat bezuinigen op uitzendkrachten en medewerkers met een tijdelijk contract. In totaal gaan er bijna honderd banen verloren, meldt het ED. Onder medewerkers in vaste dienst zouden geen ontslagen vallen.

Ebusco heeft afgelopen jaar te maken gehad met een aantal logistieke tegenvallers: “Voor een aantal bussen die al bij onze montagepartners zijn opgeleverd kon geen omzet worden verantwoord, omdat de eigendomsoverdracht aan Ebusco niet tijdig heeft plaatsgevonden.”

Domino-effect
Ook de verstoring van de mondiale logistieke stromen en de capaciteit in de magazijnen van Ebusco hebben gezorgd voor langere transporttijden. Hierdoor werd de aankomst van onderdelen bij de assemblagepartners van de busfabrikant vertraagd. “Dit had een domino-effect op de voortgang van de montage in de laatste weken van het jaar bij onze partners”, zegt Ebusco. Deze vertragingen hebben volgens het bedrijf geen impact op het productieplan voor 2024 en zullen dus geen gevolgen hebben voor de leveringsplannen van klanten en de daarmee samenhangende geldinningen.

Eerder kondigde de busfabrikant aan dat topman Peter Bijvelds een co-CEO naast zich krijgt om de efficiëntie te vergroten en de werkdruk binnen het bedrijf te verdelen. Hiervoor is Frank Meurs aangesteld als ad interim co-CEO en wordt gezocht naar een permanente invulling van de extra functie binnen de directie. “Na het creëren van de rol van co-CEO zal Peter zich volledig kunnen concentreren op de bedrijfsstrategie en product- en commerciële ontwikkeling”, aldus Ebusco.

Aandelenuitgifte
De Deurnese bussenbouwer regelde eind 2023 met een versnelde aandelenuitgifte een nieuwe financiering van 59,2 miljoen. Volgens ING een teken dat aandeelhouders en financiers het bedrijf willen blijven steunen en vertrouwen hebben dat Ebusco levensvatbaar wordt met een positieve kasstroom. De busfabrikant verwacht zelf voor 2024 een omzet van ruim 300 miljoen euro.

Foto: Ebusco

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen