13.9 C
Deurne
zaterdag 27 april 2024
Home- ZeilbergZSV weet het tij nog niet te keren; Zeilbergse ploeg verliest thuis...

ZSV weet het tij nog niet te keren; Zeilbergse ploeg verliest thuis tegen Oirschot Vooruit (0-2)

Na twee overwinningen viel vorige week de eerste verliespartij te noteren. Vandaag, in eigen huis, kon ondanks hard werken het tij niet gekeerd worden. Oirschot Vooruit pakte, niet onverdiend, de drie punten door met 0-2 te winnen. ZSV kon er niets tegenover stellen. Het gemis van de geblesseerde Davy Althuizen wordt steeds duidelijker voelbaar.

Wedstrijdverslag door: Martien van Rijt

Het duurde ruim een half uur voor er sprake was van een mogelijkheid. Leon Thijs moest een hoge bal onder de lat uit plukken. Enkele minuten later was er dan eindelijk sprake van opwinding. De bal werd in het strafschopgebied van ZSV gebracht, waarbij de assistent de vlag opstak vanwege buitenspel. De bal werd op dat moment aangenomen door een aanvaller van de bezoekers waarna Ruud van de Vrande de bal goed blokte.

Strafschop
Scheidsrechter Kerkhof zag dat anders en floot voor een strafschop. Toen zag hij de vlag die nog altijd omhoog gestoken werd. Na kort overleg volgde de logische indirecte vrije trap voor de thuisploeg. Een paar minuten voor rust pakte Mathieu van de Mortel een volledig onnodige gele kaart wegens commentaar op de prima leidende man met de fluit. De rust werd bereikt na amper hoogtepunten.

Direct na rust ging Tom Venner driestig door op zijn tegenstander en pakte terecht een gele kaart met een donker randje. Zeven minuten na rust kwamen de gasten op voorsprong. Een getoucheerde voorzet viel perfect op het hoofd van een Oirschotse aanvaller die alleen maar hoefde binnen te koppen. Amper vijf minuten later stond het 0-2. Rick Leenders werd door zijn tegenstander gepoort, waarna de voorzet die volgde simpel werd binnengetikt.

Geen goed voetbal
Na ruim een uur was daar zowaar de eerste mogelijkheid voor de thuisploeg. Uit een hoekschop kopte Dave Huismans maar net voorlangs. In het restant van de wedstrijd waren de gasten het gevaarlijkst, ook doordat ZSV veel ruimte weggaf. Tim van der Steijn, Dave Huismans, Tom Venner en Jordi van der Heijden maakten in het laatste half uur plaats voor Luc Matheij, Remco Peggen, Luuk Engels en Daan Matheij. Het maakte allemaal geen verschil. Het harde werken leverde geen goed voetbal en eigenlijk geen kansen op.

Volgende week volgt het duel in en tegen vierdeklasser Ysselsteyn voor de bekercompetitie.