5.6 C
Deurne
dinsdag 6 december 2022
Home- DeurneBlije gezichten tijdens 32ste editie van Peelland Truckrun

Blije gezichten tijdens 32ste editie van Peelland Truckrun

Er was zondag geen ontkomen aan; als je de ongeveer 200 vrachtwagens niet langs zag rijden, dan hoorde je ze wel. Het was voor de 32ste keer dat KansPlus Asten Someren Deurne en stichting GeJeJong De Wik uit Deurne de tocht hielden waarbij mensen met een beperking als bijrijder konden deelnemen aan de rit.

Rond 9.30 uur kwamen de vrachtwagens zondagochtend bij elkaar op het industrieterrein bij Spuiterij Munsters om het konvooi te formeren. De passagiers konden zich even daarna inschrijven en plaats nemen in de ‘paleisjes op wielen’. Ook kregen ze het traditionele vaantje als herinnering aan de Peelland Truckrun.

Glunderende gezichten
De deelnemers genoten zichtbaar van het gevoel om in een grote vrachtauto door de regio Deurne, Asten, Someren en Bakel te rijden. “Bij deze optocht van trucks met in de cabines de glunderende gezichten van de passagiers met een beperking, zie je hoe mooi een file kan zijn. Langs de route staan veel toeschouwers die het konvooi al staan op te wachten of afkomen op het geluid van de hoorns en meegenieten”, vertelt bestuurslid Maico Meyer KansPlus Asten Someren Deurne.

Miniatuurvrachtwagens
Na de 54 kilometer lange rit die ongeveer drie en een half uur duurt, kwamen de vrachtwagens zondagmiddag rond 15.00 uur weer terug bij Spuiterij Munsters in Deurne. Daar waren na afloop van de rit ook allerlei activiteiten zoals muziekoptredens en er werd een demonstratie gegeven met miniatuurvrachtwagens.

Foto’s: Josanne van der Heijden

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen