11.6 C
Deurne
maandag 4 maart 2024
Home- DeurneBoer Henk bezorgt zijn groenten voortaan ‘groen’ met elektrische auto

Boer Henk bezorgt zijn groenten voortaan ‘groen’ met elektrische auto

In de groentetuin van Bijzonder Brabants in Deurne verbouwt boer Henk talloze bijzondere groenten. Dat doet hij op een zo natuurlijk mogelijke manier. Hoog tijd vond Henk Kerkers dat zijn groenten bij de restaurants ook CO2-neutraal bezorgd worden.

Na ruim acht jaar bezorgen met de Ford Focus bestelwagen, is nu afscheid genomen van de 22-jarige benzineauto. Hiervoor in de plaats brengt boer Henk de groenten voortaan rond in een nieuwe Toyota Pro Ace City Electric.

“Volledig elektrisch en dus geen CO2-uitstoot”, zegt Henk Kerkers. “Een bewuste keuze voor het milieu, die op dit moment wel duurder is dan een traditionele brandstof auto. Maar de toekomst van onze aarde verdient dit gewoon.”

Ook bij het telen van de groenten bij Bijzonder Brabants besteedt boer Henk veel aandacht aan het zorgvuldig omgaan met de bodem, zodat die in de toekomst ook nog vruchtbaar is. Voor het opwekken van de elektriciteit voor onder andere de nieuwe bezorgauto participeert boer Henk in Zonnepark De Vlaas in Deurne.

Foto: Henk Kerkers

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen