15.8 C
Deurne
zondag 16 juni 2024
Home- DeurnePlannen voor drie appartementen in bloemenzaak Zeilberg

Plannen voor drie appartementen in bloemenzaak Zeilberg

In het winkelpand aan de Blasiusstraat 1 in de Zeilberg heeft Rita Nooyen 25 jaar haar bloemenzaak De Korenbloem. Nu zij binnenkort stopt en met pensioen gaat, zijn er plannen om het gebouw op te splitsen naar drie woningen.

Naast Blasiusstraat 1, komen er dan ook een huisnummer 1b en 1c. Voor de plannen is in november al een omgevingsvergunning aangevraagd, die de gemeente eind vorig jaar heeft verleend. Als dit plan en ook de voornemens van supermarkteigenaar Gerard Bouwmans doorgaan, zal de hoek van de Blasiusstraat en de Zeilbergsestraat een flinke metamorfose ondergaan.

Slagerij
Eerder werd al bekend dat er plannen zijn voor vier woningen net om de hoek van de voormalige bloemenzaak. Deze appartementen moeten komen boven een nieuw pand van slagerij Bouwmans aan de Zeilbergsestraat. Het huidige gebouw wil Bouwmans slopen, waarna er een nieuwe winkel moet komen met vier huurappartementen erboven.

Ook moet de vestiging van de Plus een stuk groter moet worden. De bijbehorende uitbreiding van de parkeerplaats is inmiddels gerealiseerd. Hiervoor zijn vorig jaar in de Zeilbergsestraat drie woningen gesloopt. Deze hebben plaatsgemaakt voor zeventig parkeerplaatsen voor klanten van de supermarkt in de Zeilberg.

Lees ook: Na 25 jaar lief en leed met klanten gedeeld te hebben stopt De Korenbloem

Foto’s: DMG/gemeente Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen