14.9 C
Deurne
donderdag 13 juni 2024
Home- DeurneBoeren uit regio Deurne protesteren ook in Brussel; ‘Huidige politiek betekent einde...

Boeren uit regio Deurne protesteren ook in Brussel; ‘Huidige politiek betekent einde voor onze bedrijven’

Ook veel boeren uit de regio Deurne zijn dinsdagnacht naar Brussel vertrokken voor een groot protest. Met zo’n tweehonderd tractoren in een stoet van acht kilometer lang begonnen ze in het holst van de nacht aan de rit om rond 11.00 uur in Brussel te arriveren. Uit het noorden van het land en vanuit Duitsland sloten collega’s zich aan bij de boeren uit onze regio op onder meer het verzamelpunt aan de Kanaalstraat in Someren.

Eén van de deelnemende boeren is Piet van Kampen uit Deurne die rond 3.15 uur richting Brussel vertrok. Na een dag voltoespraken van boeren uit alle deelnemende landen en verschillende politieke partijen ging voor hem en zijn collega’s om 15.30 uur de reis weer huiswaarts: “Een lange intensieve dag met hopelijk een positieve wending van komende verkiezingen.”

Naast de boeren die op hun tractor naar de Europese hoofdstad trokken, reden er ook aantal bussen met actievoerders mee met een opstapplaats bij Voergroep Zuid in Deurne. Veel boeren in de regio Deurne hadden door de vele regen van afgelopen periode op dit moment pijnlijk genoeg voldoende tijd voor het protest in Brussel: “Helaas kunnen we voorlopig op het land toch niet vooruit. Na de demonstratie gaan we gezamenlijk weer terug en zijn we later in de avond weer terug in de Peel”, aldus de actievoerders.

Het protest was georganiseerd door agrarische belangenbehartigers uit elf Europese landen. De boeren wilden in Brussel aandacht vragen voor hun bestaanszekerheid, maar ook voor die van toekomstige generaties. “Deze week zijn de Europese verkiezingen. Die moeten we aangrijpen om onze medeburgers en consumenten te overtuigen dat doorgaan met de huidige politiek het einde betekent voor onze bedrijven en voedselzekerheid”, zeggen de protesterende boeren.

Foto: Farmers Defence Force

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen