23.1 C
Deurne
donderdag 25 juli 2024
Home- DeurneWandelingen door natuur van de Peel van start; ‘Voor een gezond lichaam...

Wandelingen door natuur van de Peel van start; ‘Voor een gezond lichaam en gezonde geest’

Voor wie een ontspannen manier zoekt om te werken aan zijn of haar gezondheid en tegelijkertijd wil genieten van de natuur in de Peel, start vanaf woensdag het Gezond Natuur Wandelen bij Natuurpoort De Peel. De wekelijkse tochten duren ongeveer een uur en worden geleid door een ervaren vrijwilliger die je alles kan vertellen over de flora, fauna en geschiedenis van de omgeving.

“Tijdens de wandelingen hebben we speciale aandacht voor groene momenten en bieden we deelnemers de kans om te ontspannen, te reflecteren en te genieten van de geneugten van buiten zijn”, zeggen de begeleiders van Stichting Gezond Natuur Wandelen. “Na afloop van de wandeling ben je van harte welkom om samen met ons een kopje koffie te drinken en na te praten over de ervaringen.”

Effect van bewegen
Professor Erik Scherder, hoogleraar klinische neuropsychologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, is ambassadeur van de stichting. Hij doet al tientallen jaren onderzoek naar het effect van bewegen op de gezondheid. Samen met elkaar naar buiten gaan draagt volgens de professor bij aan vitaal ouder worden: “Voor een gezond lichaam en gezonde geest is het van belang elke dag voldoende te bewegen. Geniet daarbij vooral ook van de natuur.”

De wandelingen in Deurne vinden wekelijks plaats op woensdagmiddag om 14.00 uur en starten vanaf Natuurpoort De Peel aan het Leegveld 8a. De deelnemers verzamelen voorafgaand aan de tocht bij de grote sleutel op het terrein van de natuurpoort. Aanmelden voor de wandeling is niet nodig.

Foto: Stichting Gezond Natuur Wandelen

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen