26.1 C
Deurne
donderdag 18 augustus 2022
Home- DeurneBotulisme en blauwalg in Heiakkervijver Deurne; waterschap plaatst waarschuwingsborden

Botulisme en blauwalg in Heiakkervijver Deurne; waterschap plaatst waarschuwingsborden

Er is botulisme en blauwalg geconstateerd in het water van de Heiakkervijver in Deurne. Waterschap Aa en Maas waarschuwt met borden op de plek omdat bij aanraking met of inname van blauwalg de kans bestaat op huidirritatie, duizeligheid, ademhalingsproblemen en ernstige maag- en darmklachten. Deze klachten kunnen zowel bij mensen als bij (huis)dieren optreden.

Als je de blauwalgen hebt aangeraakt, is het advies om je zo snel mogelijk af te spoelen met water. Bij klachten, bel de dokter of dierenarts. De bacterie botulisme is met name gevaarlijk voor vissen en watervogels. Raak eventuele dode dieren niet aan, maar maak melding bij het waterschap. Zij ruimen de dieren zo snel mogelijk op. De bacterie verdwijnt vanzelf als het minder warm wordt.

Het waterschap adviseert om je hond niet te laten zwemmen in natuurwater met blauwalg omdat deze ziek kan worden van de giftige bacteriën. Ook wordt aangeraden om rekening te houden met aanwezige blauwalg bij het beregenen van gewassen en als je vee uit sloten of beken wil laten drinken.

Foto: Facebook Dave van Hattem

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen