26.1 C
Deurne
donderdag 18 augustus 2022
Home- DeurneStichting Taxus Taxi heeft nog flink wat snoeisel nodig om doelstelling van...

Stichting Taxus Taxi heeft nog flink wat snoeisel nodig om doelstelling van dit jaar te bereiken

Hoewel de Stichting Taxus Taxi dit jaar vanwege financiële redenen minder snoeisel inzamelt dan eerdere jaren, blijkt de doelstelling om 125.000 kilo taxusafval bij elkaar te krijgen nog ver weg. Op dit moment is er een hoeveelheid van circa 55.000 kilo gedoneerd. Dat wil zeggen dat de stichting in ongeveer één maand tijd nog 70.000 kilo snoeisel moet inzamelen.

Daarom vraagt de organisatie iedereen die nog taxussnoeisel heeft om dit zo snel mogelijk aan te bieden. Het aanmelden van taxussnoeisel kan via: www.taxustaxi.nl, info@taxustaxi.nl of via 085- 489 6350. Normaal gesproken zamelt Stichting Taxus Taxi met haar team vrijwilligers in enkele maanden ongeveer 500.000 kilo vers taxus-groen in. Dit jaar is gekozen voor een beperkter werkgebied om kosten te besparen en proberen ze een doelstelling van 125.000 kilo ingezameld snoeisel te bereiken.

Taxus Tas
Een andere keuze die de stichting heeft moeten maken is om dit jaar niet te werken met uitgiftepunten van de Taxus Taxi Tas. Maar ook zonder de bekende tas is deelname mogelijk. Het snoeisel kan dan gewoon los op een hoop gelegd worden en na aanmelding komt de stichting het dan ophalen.

Werkzame stof
Zoals het er nu naar uitziet, zal er nog ongeveer één maand taxussnoeisel worden ingezameld. Taxus Taxi geeft aan constant te monitoren hoeveel werkzame stof er in de naaldjes van de taxus aanwezig is. De organisatie zal dan ook melden wanneer een definitieve einddatum voor 2022 bepaald is.

Foto: Merlin Daleman/Stichting Taxus Taxi

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen