23.1 C
Deurne
woensdag 17 juli 2024
Home- DeurneBrabant krijgt 231 miljoen van Rijk voor duurzame landbouw en natuurherstel

Brabant krijgt 231 miljoen van Rijk voor duurzame landbouw en natuurherstel

Het demissionaire kabinet maakt 1,54 miljard euro vrij voor toekomstbestendige landbouw, natuur, water en klimaat. Hiermee hebben de provincies groen licht gekregen om hun zogenoemde koplopersmaatregelen uit te voeren. Voor Brabant is 231 miljoen euro beschikbaar.

Onze provincie heeft hier vorig jaar plannen voor ingediend vanuit het Brabants Programma Landelijk Gebied (BPLG). Die voorstellen zijn vervolgens meermaals getoetst. Omdat daaruit blijkt dat deze bewezen bijdragen aan toekomstbestendige landbouw en de doelen voor natuurherstel, kan Brabant nu samen met partners aan de slag met de uitvoering van het eerste pakket maatregelen voor het BPLG.

“We zijn verheugd dat ons 231 miljoen is toegekend om de maatregelen voor natuur, water, klimaat en perspectief landbouw uit te voeren, ondanks de onzekerheid over de financiering van onze opgaven op lange termijn. De komende periode gaan wij met onze partners de maatregelen uitvoeren en samen de middelen zo efficiënt mogelijk inzetten”, zegt gedeputeerde Roijackers.

Daarbij blijft de provincie werken met de groenblauwe gebiedsgerichte aanpak (GGA’s), zoals de GGA Vitale Peel. “Ons Brabants Programma Landelijk Gebied is koersvast. De opgaven en wettelijke doelen om natuur, water, bodem en lucht op orde te brengen blijven onverminderd groot”, aldus Roijackers.

Foto: Marinus Biemans

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen