26.1 C
Deurne
donderdag 18 augustus 2022
Home- DeurneBrutale dief gaat er vandoor met auto in Hofstraat Deurne

Brutale dief gaat er vandoor met auto in Hofstraat Deurne

Een brutale dief is er vrijdagochtend vandoor gegaan met een auto die geparkeerd stond in de Hofstraat in Deurne. Om toegang te krijgen tot het voertuig heeft de man vlak daarvoor om 10.08 uur de tas van een vrouw gestolen met daarin onder meer haar persoonlijke bezittingen, telefoon en autosleutels.

“Ik had mijn spullen op een bankje in de portiek gezet aan de achterkant van het bedrijf waar ik voor werk. Omdat het privéterrein is en er daar nooit iemand komt die daar niets te zoeken heeft, dacht ik dat ik mijn tas daar wel heel eventjes neer kon zetten. Het ergste is nog dat ik de dief langs heb zien lopen, maar ik was net twee weken weggeweest van het werk dus ik dacht dat het misschien wel een nieuwe collega was die ik nog niet eerder had gezien.”

Onwerkelijk
Even later wordt voor de vrouw pijnlijk duidelijk dat het dus niet een collega was en ook niet iemand met goede bedoelingen. “Het was zo onwerkelijk want ik heb de tas echt maar een minuut of zo niet in mijn zicht gehad. Ik dacht eerst dat ik zelf gewoon even niet goed wist waar ik mijn tas had gelaten maar dan ineens komt het binnen; ik ben bestolen.”

Autosleutels
Op camerabeelden is te zien hoe de man rustig langs de bedrijfswagens loopt op het privéterrein en de tas van het bankje oppakt en meeneemt. Eerst loopt hij nog rustig weg maar daarna zet hij het op een rennen. “Een collega zei ineens tegen me ‘zitten je autosleutels er niet ook in?’ Dus je gaat vlug kijken of je auto er nog staat, maar die bleek al verdwenen te zijn”, vertelt het slachtoffer. Een aantal getuigen heeft tegenover de politie aangegeven de man te hebben zien rennen en daarna zien wegrijden in het voertuig van de vrouw.

Foto’s
Het ergste vindt ze nog dat haar persoonlijke bezittingen die in de tas zaten, zijn gestolen: “Die auto en mijn portemonnee is natuurlijk vervelend maar bijvoorbeeld op mijn telefoon staan allemaal foto’s die mij dierbaar zijn en waar de dief niks aan heeft. Dus ik hoop eigenlijk dat hij mijn spullen ergens heeft gedumpt en dat die snel worden teruggevonden. Daarnaast geeft het gewoon een onveilig gevoel want die persoon heeft allerlei informatie over je zoals waar je woont en ook mijn huissleutels zaten in de tas. Dus we hebben thuis meteen alle cilinders van de sloten laten vervangen.”

Bewakingsbeelden
Op de beelden van de bewakingscamera is de verdachte van de diefstal vrij duidelijk te zien. Het gaat om een man met een normaal postuur, hij is ongeveer 1.85 meter lang en heeft kortgeknipt donkerbruin of zwart haar. Tijdens de diefstal droeg hij een wit T-shirt, een grijze korte broek met een blauwe ‘striping’ en blauw- of zwartgekleurde sportschoenen van het merk Adidas.

Witte Peugot
Bij de diefstal heeft hij een glittertas van Disneyland Parijs buitgemaakt met daarin een portemonnee van het merk Hoffz (zie foto onder het artikel), een zwarte iPhone en huis- en autosleutels. De gestolen auto is een witte Peugot 108 met het kenteken H-013-NK.

Getuigen
De politie is op zoek naar getuigen die vrijdagochtend 5 augustus rond 10.10 uur iets verdachts hebben gezien in of in de buurt van de Hofstraat in Deurne en naar mensen die de man herkennen of de witte Peugot hebben gezien. Uit getuigenverklaringen blijkt dat de verdachte ook een aantal dagen eerder is gesignaleerd in dezelfde omgeving. Dus ook als je de man op een ander moment dan tijdens de diefstal hebt gezien, kan het van belang zijn voor het onderzoek en wordt gevraagd je te melden. Dit kan door te bellen met de politie op 0800-6070 (Opsporingstiplijn) of anoniem via 0800-7000.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen