11.1 C
Deurne
zaterdag 23 september 2023
Home- DeurneStreep door Mol van Deurne dit jaar; te weinig aanmeldingen voor sociaal...

Streep door Mol van Deurne dit jaar; te weinig aanmeldingen voor sociaal interactief spel

Dit jaar geen komische filmpjes van deelnemers die dansjes, immitaties en andere opdrachten uitvoeren voor de Mol van Deurne. Voor de editie van dit jaar blijkt er te weinig animo te zijn waardoor het sociaal en interactief spel niet door kan gaan.

De organisatie meldt zaterdagochtend dat er nog minimaal acht teams nodig waren om de Mol van Deurne 2022 te kunnen laten plaatsvinden en dat er niets anders op zat dan het evenement te cancellen. “Zo fijn dat alles weer zo goed als normaal is, na de vervelende coronaperiode. Maar dat geeft helaas het resultaat dat veel mensen het te druk hebben in deze periode voor de nieuwe editie van de Mol van Deurne”, laat de organisatie weten.

Eerste hints
Een domper voor de nieuwe Mol want die had al flink wat tijd gestoken in de voorbereidingen samen met Noëlle van Bussel die vorig jaar de persoon achter het masker was bij de eerste editie van het spel. Er waren al opdrachten bedacht en ook de eerste hints werden al een aantal weken elke zaterdagochtend via DMG Radio verspreid.

Optimale spelbeleving
De organisatie vindt het jammer maar geeft aan dat het spel voldoende deelnemers nodig heeft om goed uit de verf te komen: “De aanmeldingen zijn helaas niet voldoende uitgevallen om de deelnemers de optimale spelbeleving te kunnen geven, dit geldt natuurlijk ook voor de beleving van de nieuwe Mol. Helaas is daarom vandaag besloten dat de het spel voor nu gecanceld wordt en dus niet zal starten op 5 september.”

Volgende keer
Of en wanneer de Mol van Deurne weer de kop opsteekt boven de grond is nog de vraag. “Wij staan er zeker voor open om het spel wellicht op een ander moment terug op te pakken, maar dat is voor nu nog niet aan de orde. Ondanks dat we het ontzettend jammer vinden dat we jullie niet het spel kunnen bieden dat we hadden gehoopt, hopelijk misschien wel tot een volgende keer”, meldt de organisatie. Teams die zich al hadden ingeschreven ontvangen deze week een email met meer informatie en ontvangen ook hun inschrijfgeld terug.

Verhaal van Deurne
De Mol van Deurne ontving dit jaar ook een cultuursubsidie in het kader van ‘Het verhaal van Deurne’. Hierdoor waren er ook een aantal voorwaarden wat betreft het minimaal aantal deelnemers. Hier kon door de tegenvallende animo niet aan voldaan worden. Het toegekende bedrag wordt daarom niet gebruikt en blijft in het cultuursubsidiebudget van de gemeente.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen