17.1 C
Deurne
zondag 19 mei 2024
Home- DeurneBurgemeester Buter vindt vlaggen recht hangen op 4 en 5 mei verstandige...

Burgemeester Buter vindt vlaggen recht hangen op 4 en 5 mei verstandige oproep

Uit respect voor nabestaanden van gesneuvelde militairen wordt in verschillende delen van het land opgeroepen om op 4 en 5 mei de Nederlandse vlag correct op te hangen. Burgemeester Buter van gemeente Deurne meldt dat zij dat verzoek kan begrijpen: “Een verstandige oproep van collega’s, als je het mij vraagt.”

Burgemeesters van onder andere Waddinxveen, Smallingerland en IJsselstein vragen hun inwoners om vlaggen die nog omgekeerd hangen vanwege het boerenprotest, in elk geval tijdens de dag van Dodenherdenking en op Bevrijdingsdag recht te hangen.

Boerenprotest
Zelfs nadat de BBB grote winnaar werd bij de Provinciale Statenverkiezingen en de partij en boerenorganisaties opriepen om de protestvlaggen weer om te draaien, werd daar niet overal gehoor aan gegeven. “Dit doet mensen zoveel pijn en als ze zo’n noodkreet doen aan mensen in Nederland dan wil daar heel graag aan meewerken. Om in ieder geval het verzoek te doen die vlag op 4 en 5 mei weer rechtop te hangen. Als je nou denkt van dat gaat me te ver, het kan dat mensen er heel principieel in zijn, maar haal hem dan gewoon eventjes weg”, zegt Caroline van der Plas van de BBB. Voorzitter Mario Berkers van ZLTO-De Peel laat via Twitter weten: “Daar sluiten wij ons graag bij aan.”

Pijnlijk
Nabestaanden van gesneuvelde Nederlandse militairen hebben in een open brief laten weten dat de omgekeerde vlag voor hen heel kwetsend is: “Voor ons is het pijnlijk om die vlag omgekeerd te zien hangen. Ons kind, onze ouder, partner, broer of zus kwam thuis in een kist onder diezelfde vlag. Hun leven verloren in dienst van het Nederlandse volk. Voor uw vrede en democratie. Het is jaren geleden, maar voor ons voelt het als gisteren.”

Foto: Pixabay

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen