In een open brief en een videoboodschap roept burgemeester Greet Buter inwoners op om samen de schouders eronder te zetten tijdens de ..." />
16.5 C
Deurne
woensdag 29 maart 2023
Home- DeurneBurgemeester doet beroep op inwoners tijdens milde lockdown: 'Blijf naar elkaar omkijken'

Burgemeester doet beroep op inwoners tijdens milde lockdown: ‘Blijf naar elkaar omkijken’

In een open brief en een videoboodschap roept burgemeester Greet Buter inwoners op om samen de schouders eronder te zetten tijdens de milde lockdown. “Het is niet makkelijk. Nu het virus weer een steeds grotere impact heeft op onze dagelijkse bezigheden, doen we er goed aan om begrip te tonen voor elkaar”, zegt ze.

Buter benadrukt dat Deurnenaren zich over het algemeen goed aan de maatregelen houden. “Ik zie dat we zoeken naar creatieve oplossingen en dat we respect hebben voor elkaars meningen en standpunten. Dat geeft vertrouwen.”

Milde lockdown
Sinds afgelopen zaterdag is er een milde lockdown van kracht. Zo is de anderhalvemeterregel weer terug en moeten niet-essentiële winkels om 18.00 uur hun deuren sluiten. Horeca en essentiële winkels (zoals supermarkten) mogen tot 20.00 uur open zijn. Theaters en bioscopen mogen open blijven; voor hen geldt de verplichte sluitingstijd niet. De maatregelen gelden in ieder geval tot zaterdag 4 december. “Nieuwe maatregelen zijn afgekondigd om de verdere druk op de zorg te beperken. Een domper, want we hadden allemaal gehoopt dat we weer konden terugkeren naar het normale leven. We hadden er zelfs al weer even van geproefd.”

Fors meer coronagevallen in Deurne
De burgemeester doet een dringend beroep op inwoners om zich aan de basisregels en overige maatregelen te houden. “Want het coronavirus houdt geen winterstop. Het oplopend aantal besmettingen geeft reden tot zorg.” Afgelopen week zijn in Deurne 231 coronagevallen vastgesteld. Dat zijn er fors meer dan een week eerder, toen er 186 besmettingen waren. De stijging van het aantal besmettingen in Deurne is niet terug te zien in het aantal ziekenhuisopnames. Afgelopen week zijn er geen inwoners met corona in het ziekenhuis opgenomen. Wel zijn er twee personen aan de gevolgen van het virus overleden.

‘Licht aan het eind van de tunnel’
Buter is ervan overtuigd dat er uiteindelijk een einde komt aan de coronacrisis. “Hoop wint het van het pessimisme. Uiteindelijk brandt er licht aan het eind van de tunnel. Daarvan ben ik overtuigd.” De burgemeester vraagt inwoners om tijdens de milde lockdown naar elkaar om te blijven kijken. “Dat ene telefoontje, kaartje of bloemetje kan het verschil maken in deze eenzame tijden.”

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen