17.1 C
Deurne
zondag 19 mei 2024
Home- DeurneBurgemeester draagt sleutels Deurne over aan prinsen: ‘Gelukkig krijg ik ze een...

Burgemeester draagt sleutels Deurne over aan prinsen: ‘Gelukkig krijg ik ze een week later ook weer terug’

De zes prinsen en dit jaar één prinses hebben zaterdagmiddag op de Markt de sleutels van Deurne in ontvangst genomen uit handen van burgemeester Greet Buter. Hiermee werd het officiele startsein gegeven voor het carnavalsfeest in de gemeente Deurne.

Eén voor één verschenen de carnavalshoogheden op het bordes van het gemeentehuis om door de burgemeester voorgesteld te worden als nieuwe tijdelijke heersers van Deurne en kregen zij de sleutels overhandigd; “Gelukkig krijg ik ze een week later ook weer terug. In de tussentijd zetten zij Deurne op z’n kop”, zegt de burgemeester met een lach.

DMG Carnavalskrakertrofee
Tijdens de sleuteloverdracht traden ook De Raad van Elf op als winnaars van de DMG Carnavalskrakertrofee met hun nummer ‘Weet je wat jij kan?’. Daarnaast mochten Wissiknie en Ik zij en hij hun Carnavalskraker ten gehore brengen voor het bereiken van de tweede en derde plek.

Omgekeerde wereld
Het weer zat tijdens het evenement niet echt mee maar dat weerhield de carnavalsvierders er niet van om zich te verzamelen voor het gemeentehuis en mee te deinen in een polonaise over de Markt. “Het is het feest van de omgekeerde wereld, van de ‘zotheid’ en spot. Om die reden ben ik zeker bereid om als vanouds de sleutels van Deurne aan de zes dorpsprinsen en prinses die onze gemeente rijk is over te dragen”, legt Buter uit.

Verantwoord uitgaan
De burgemeester heeft er alle vertrouwen in dat het een mooie carnaval wordt: “Samen gaan we zorgen voor een uitbundig, gezellig feest. De afspraken rondom de optochten zijn gemaakt in goede samenwerking met de organiserende verenigingen.” Er komt tijdens deze carnaval ook een politie-campagne rondom veilig en verantwoord uitgaan. “Ik heb eerlijk gezegd best zorgen over drank- en drugsgebruik bij het uitgaan. Het is goed om je bewust te zijn van de risico’s daarvan”, geeft de burgemeester aan.

DMG-fotograaf Harold van der Burgt maakte een uitgebreide fotoreportage van de sleuteloverdracht en de optredens op zaterdagmiddag.

Foto’s: Harold van der Burgt

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen