12.7 C
Deurne
zondag 1 oktober 2023
Home- DeurneBurgemeester en oud-burgemeester te gast bij eerste Ondernemerscafé in nieuwe jaar

Burgemeester en oud-burgemeester te gast bij eerste Ondernemerscafé in nieuwe jaar

Tijdens de eerste editie van het Ondernemerscafé Deurne van 2023 schuiven burgemeester Greet Buter en oud-burgemeester Gerard Daandels aan.

De eerste editie van het Ondernemerscafé vindt plaats op dinsdag 17 januari om 21.00 uur in Café De Brouwer aan de Markt in Deurne en wordt gepresenteerd door Jan van den Heuvel en John van Paassen.

Uitdagingen
Aan tafel blikt burgemeester Buter terug op 2022. Ook kijkt ze vooruit naar de uitdagingen die er dit jaar liggen op het gebied van onder meer woningbouw, infrastructuur en de ontwikkeling van bedrijventerreinen. Ook de toekomst van de winkelstraten, alternatieve energiebronnen en de discussie over het stikstofprobleem en de rol die de agrarische sector en industrie hierbij spelen, komen aan bod.

De Peel
Oud-burgemeester Gerard Daandels is na zijn afscheid in 2010 in Deurne blijven wonen en zet zich in voor de landinrichting in en rond De Peel. Dat is dan ook onderwerp van gesprek tijdens het Ondernemerscafé.

Daandels is in de afgelopen jaren onder meer actief geweest als voorzitter van de Integrale Gebiedscommissie Peelvenen, met de Deurnese Peel, Mariapeel en Groote Peel als werkgebied. Deze commissie adviseert Gedeputeerde Staten over de uitvoering van de plannen rondom het Peelvenenproject. Doel daarvan is de verdroging van het gebied tegen te gaan en de stikstofwaardes te normaliseren, zodat de natuur zich herstelt. Tijdens het Ondernemerscafé licht de oud-burgemeester toe hoe deze plannen eruitzien en wat de gevolgen zijn voor ondernemers in het Peelgebied.

Foto: Gerard Daandels tijdens een eerdere editie van het Ondernemerscafé – DMG

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen