7.7 C
Deurne
maandag 15 april 2024
Home- DeurneBurgemeester Greet Buter aan de slag als dj tijdens ‘meeloopstage’ bij DMG...

Burgemeester Greet Buter aan de slag als dj tijdens ‘meeloopstage’ bij DMG Radio

Tijdens een aantal ‘meeloopstages’ heeft burgemeester Greet Buter onlangs bij verschillende afdelingen van de gemeente een inkijkje gekregen van wat er allemaal dagelijks gebeurt voor en achter de schermen in het Huis voor de Samenleving. Om ook te zien wat er buiten de muren van het gemeentehuis allemaal wordt gedaan bij andere organisaties zoals de lokale omroep van Deurne, gaat ze komende zaterdag op ‘meeloopstage’ bij DMG Radio.

Van 09.00 tot 12.00 uur neemt ze plaats achter de microfoon en gaat Buter samen met presentator Ivan van Oosterhout het programma Deurne Draait Door presenteren. “Dat is toch geweldig; de burgemeester als dj”, zegt Van Oosterhout. “We hadden al gehoord dat ze ook in het Huis voor de Samenleving dit soort ‘meeloopstages’ doet om met eigen ogen te kunnen zien wat er zoal moet gebeuren en we vonden het erg leuk om te horen dat ze dit ook bij DMG wilde komen doen. Wij ervaren zelf hoe we als lokale omroep midden in de samenleving staan, het is mooi dat de burgemeester dit nu zaterdag ook zelf kan meemaken.”

Gastvrouwen
In het gemeentehuis heeft Buter al met medewerkers van verschillende afdelingen samengewerkt tijdens zo’n ‘meeloopstage’ om een beeld te krijgen van wat hun werkzaamheden inhouden. “De eerste daarvan was in januari, toen ik samen met de gastvrouwen aan de receptie bezoekers mocht ontvangen. Ik was oprecht onder de indruk van de hoeveelheid kennis die nodig is om onze inwoners goed te woord te kunnen staan. Zij zijn van alle markten thuis”, vertelt Buter.

Ook liep ze mee met medewerkers van de gemeente die minder zichtbaar aanwezig zijn, zoals de bodes. “Met hen mocht ik in februari een ochtend meewerken. Onze bodes zorgen ervoor dat het Huis voor de Samenleving met alle medewerkers en gasten kan blijven draaien. Het is onmogelijk om op te schrijven wat daar voor nodig is, het is een indrukwekkende lijst”, legt burgemeester Buter uit. “Het werk varieert van het ophalen van de post, en het faciliteren van vergaderingen tot het veilig houden van het Huis en de mensen die er in werken of gebruik van maken.”

Volledige ervaring
Bij DMG krijgt de burgemeester zaterdag weer met hele andere dingen te maken. Van gasten interviewen tot de mengtafel bedienen en van de telefoon aannemen tot de muziek aan- en afkondigen. “De burgemeester krijgt echt de volledige ervaring van wat er allemaal komt kijken bij het maken van een lokaal radioprogramma met veel gasten en actualiteiten. Natuurlijk helpen we haar daar wel bij, ze hoeft het echt niet helemaal alleen te doen”, zegt DMG-dj Ivan van Oosterhout.

Het programma Deurne Draait Door is elke zaterdag te beluisteren van 09.00 tot 12.00 uur. DMG Radio is te ontvangen in de regio Deurne op 106.2 FM en via Ziggo digitale radio op kanaal 918. Online kun je naar DMG luisteren via dmgdeurne.nl en de DMG-app die gratis is te downloaden in Google Play en de App Store.

Foto: Josanne van der Heijden/gemeente Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen