10.4 C
Deurne
maandag 15 april 2024
Home- DeurneGewoon even bellen met Hendrik Wiegersma kan voortaan in Museum De Wieger

Gewoon even bellen met Hendrik Wiegersma kan voortaan in Museum De Wieger

Bij Museum De Wieger in Deurne kun je sinds dinsdag gewoon even bellen met Hendrik Wiegersma, om bijvoorbeeld te horen wat hij zelf te vertellen heeft over zijn carrière of om erachter te komen hoe een behandeling door hem in zijn dokterspraktijk gebeurde.

Om telefonisch contact te leggen met Wiegersma moet je wel weten hoe een ouderwetse telefoon met draaischijf werkt.

Het leven van de arts, tekenaar, boekbandontwerper, kunstschilder en schrijver fascineert nog steeds veel mensen. Dat merken ze bij Museum De Wieger ook aan het aantal deelnemers bij de rondleidingen onder de naam Tour De Wieger, die regelmatig worden gehouden. Hierbij krijgen de bezoekers een tour van een rondleider door het leven, het huis en de collectie van Wiegersma.

De groene oude telefoon is de nieuwste toevoeging aan de verzameling van het museum. Ook ligt er op het bureau in de zaal over Wiegersma een klein telefoonboekje dat je laat zien welk nummer je moet draaien om een bepaald verhaal te kunnen beluisteren. Om te horen hoe een bevalling in Helenaveen door Wiegersma wordt herinnerd, kies je bijvoorbeeld nummer 5. Voor het verhaal over een oude man uit Meijel draai je een 3 en als je alles wilt weten over de man met wormen, kies je nummer 6.

Ook Wim Sonnevelds Het Dorp staat erbij, dus even een nostalgisch liedje luisteren kan ook via de telefoon in Museum De Wieger aan de Oude Liesselsweg 29 in Deurne.

Foto’s: Museum De Wieger

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen