12.5 C
Deurne
donderdag 23 mei 2024
Home- DeurneBurgemeester: hier zijn geen gevaarlijke breedplaatvloeren

Burgemeester: hier zijn geen gevaarlijke breedplaatvloeren

Er zijn in de negen onderzochte gebouwen in Deurne géén risicovolle breedplaatvloeren gebruikt, zo laat burgemeester Hilko Mak de gemeenteraad weten. Breedplaatvloeren zijn gevaarlijk en waren de oorzaak van de instorting van de parkeergarage bij Eindhoven Airport.

Deze ineenstorting in mei vorig jaar was de aanleiding voor het onderzoek. In één gebouw is weliswaar een breedplaatvloer gebruikt, maar hiervoor zijn geen veiligheidsmaatregelen noodzakelijk, aldus schrijft Mak over het onderzoek. In andere gebouwen zijn andere vloeren gebruikt.

Instorten garage Eindhoven Airport
Vorig jaar heeft het Ministerie van Binnenlandse Zaken in september alle gemeenten een brief geschreven over het instorten van de in aanbouw zijnde parkeergarage op Eindhoven Airport. Daar werd verzocht om de controle op deze vloeren mee te nemen bij de beoordeling van aanvragen voor een omgevingsvergunning. Ook werd verzocht om binnen de gemeente te inventariseren in welke recent opgeleverde gebouwen een constructie werd toegepast met breedplaatvloeren van geprefabriceerde breedplaten (Stand van zaken onderzoek breedplaatvloeren (pdf)).

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen