28.7 C
Deurne
dinsdag 25 juni 2024
Home- DeurneNationaal Hitteplan actief, dus ook in Deurne

Nationaal Hitteplan actief, dus ook in Deurne

Vanwege het extreme warme weer heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) gisteren voor het hele land het Nationaal Hitteplan geactiveerd. In Deurne wordt het ook bijzonder warm, vergeleken met de rest van het land. Het RIVM roept op om extra goed te zorgen voor kwetsbare mensen, zoals ouderen, chronisch zieken, mensen met overgewicht en mensen in verzorgingshuizen.

Deze mensen moeten alert zijn op uitdroging en oververhitting. Ook heel jonge kinderen hebben extra aandacht nodig om koel te blijven en genoeg te drinken. Extra alertheid kan gezondheidsproblemen door het warme weer beperken.

De Gemeente Deurne geeft enkele tips om goed om te gaan met de warmte.

Bij vragen over warmte kan men contact opnemen met het Team Gezondheid, Milieu en Veiligheid Brabant van de GGD via telefoonnummer 0900 368 68 68. Bij gezondheidsklachten of vragen over gezondheid kan men beter direct contact opnemen met de huisarts. Ook is aan te raden om te overleggen met de apotheker bij medicijngebruik. Zie ook meer bruikbare hitte-tips op de website van de GGD Brabant-Zuidoost.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen