5.5 C
Deurne
dinsdag 27 februari 2024
Home- DeurneCarnaval officieel van start in gemeente Deurne met drukbezochte sleuteloverdracht op de...

Carnaval officieel van start in gemeente Deurne met drukbezochte sleuteloverdracht op de Markt

Op een volle Markt in Deurne hebben de prinsen van de zeven carnavalsverenigingen uit de gemeente zaterdagmiddag om 14.11 uur de sleutel ontvangen van burgemeester Greet Buter. Tot en met Aswoensdag zijn de prinsen van de zeven prinsdommen samen de ‘baas’ in de gemeente Deurne.

“Ook hier zijn de sleutels overgedragen aan zeven prinsen en jeugdprins(ess)en. Veel plezier deze carnaval. Alaaf”, zegt Buter die nu dus tijdelijk werkloos moet toezien tot ze na de carnaval de sleutels terugkrijgt.

Hornbakkers
Tijdens de feestelijkheden op de Markt, die dit jaar door de Helenaveense Peelpluimen werden georganiseerd, kreeg het publiek carnavalscake aangeboden door een lokale bakker en waren er verschillende muziekoptredens van onder meer de blaaskappellen, maar ook de kersverse winnaar van de DMG Carnavalskrakertrofee. De feestvierders op de Markt konden meteen inhaken met de hit van de Hornbakkers: ‘Als ge ut nie meer wit, vat dan de pur & kit.’

DMG-fotografen Josanne van der Heijden en Harold van der Burgt maakten zaterdagmiddag een uitgebreide fotoreportage van de carnavalsplechtigheden op de Markt in Deurne.

Foto’s: Josanne van der Heijden/Harold van der Burgt

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen