9.2 C
Deurne
dinsdag 20 februari 2024
Home- DeurneThe Brothers Of Blues dicht bij Ziggo Dome met finaleplek in The...

The Brothers Of Blues dicht bij Ziggo Dome met finaleplek in The Tribute op SBS6; Tribute To Toto strandt in halve finale

The Brothers Of Blues met de Deurnese zanger Joost Manders is dicht bij een optreden in de Ziggo Dome. De band wist zaterdagavond in de halve finale één van de plekken te bemachtigen in de finale van The Tribute: Battle Of The Bands, zaterdag 17 februari om 20.00 uur op SBS6.

Tribute To Toto met Deurnenaren Twan Dirks, Vera Keijsers en Jeroen Teunissen eindigde in de halve finale onderaan in de ranking en is daardoor uitgeschakeld.

Helemaal los
The Brothers Of Blues deed het nummer Sweet Home Chicago. De band ging op het podium helemaal los, inclusief dansende zangers. Dat enthousiasme sloeg over op de vakjury en het publiek. Zowel Cesar Zuiderwijk, Angela Groothuizen als Spike gaf het optreden een 8,5.

‘Ziggo in de ‘fik’ zetten’
“Wat kan ik zeggen? Dit is toch zo aanstekelijk. Ik hoef verder niets te zeggen”, aldus Cesar Zuiderwijk. Spike ziet een mooie toekomst voor Joost Manders en zijn band tegemoet: “Ik denk dat jullie met jullie band de Ziggo Dome in de ‘fik’ kunnen zetten.” Naast de hoge cijfers van de vakjury kreeg de Blues Brothers-tributeband van het publiek een 9,0. Met een puntentotaal van 34,5 is de band in de halve finale als derde geëindigd en door naar de finale.

Flinke kritiek
Na weken vol lovende woorden, kreeg Tribute To Toto vorige week flinke kritiek van de jury over de vocalen bij het nummer Africa. Met Georgy Porgy hoopte de deels Deurnese band een knallend antwoord te geven in de halve finale. Maar knallend waren de cijfers van Cesar Zuiderwijk (7,0), Angela Groothuizen (7,0) en Spike (7,5) niet.

‘Steengoede band’
Spike gaf een verklaring voor zijn lage cijfer ten opzichte van eerdere afleveringen: “Julie bliezen het dak eraf in het begin van deze competitie, maar in de loop van de wedstrijd is er een twijfel ingeslopen. Dat doet niets af aan jullie kwaliteit, want jullie zijn gewoon een steengoede band.” Angela Groothuizen voegde eraan toe: “Ik zie een jonge groep fantastische muzikanten. Ik denk wel dat jullie moeten kijken of er een duidelijke frontzanger is, want nu wisselen jullie veel af.” Bij de punten van de vakjury kwam een 7,0 van het publiek. Daarmee eindige de Toto-tributeband met een puntentotaal van 28,5 onderaan de ranking en moet de band met de Ziggo Dome in zicht naar huis.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door SBS6 (@sbs6nl)

Ziggo Dome
In The Tribute: Battle Of The Bands proberen de deelnemende tributebands zo dicht mogelijk bij het geluid van de originele artiesten te komen. Zij worden beoordeeld door een vakjury, die bestaat uit Golden Earring-drummer Cesar Zuiderwijk, zangeres Angela Groothuizen en DI-RECT-gitarist Spike. Gerard Ekdom presenteert het SBS-programma. De vier finalisten van het programma mogen optreden tijdens een groot concert in de Ziggo Dome in april.

Lees ook: Deurnese deelnemers in The Tribute op SBS6 stap dichter bij Ziggo Dome met bereiken halve finale
Lees ook: 
Alle Deurnese deelnemers nog volop in de race in The Tribute op SBS6
Lees ook:
 Jury opnieuw lovend over Tribute To Toto: deels Deurnese band door naar vierde aflevering The Tribute op SBS6
Lees ook: Deurnenaren met Tribute To Toto opnieuw ronde verder in The Tribute op SBS6
Lees ook: Tribute To Toto als winnaar eerste aflevering door naar volgende ronde The Tribute op SBS6
Lees ook:
 Deurnenaren strijden om plek in Ziggo Dome in Battle Of The Bands op SBS6

Foto: Still The Tribute SBS6

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen