23.1 C
Deurne
woensdag 17 juli 2024
Home- NeerkantCD- en Platenbeurs Neerkant voor muziekliefhebbers; op jacht naar dat ene plaatje

CD- en Platenbeurs Neerkant voor muziekliefhebbers; op jacht naar dat ene plaatje

Jongeren zegt het misschien weinig omdat ze muziek alleen maar kennen van Spotify of als mp3. Maar er zijn genoeg mensen die muziek op vinyl en cd nog steeds verkiezen boven de niet-fysieke muziekdragers. Dat zijn degenen die je ook tegenkomt op de CD- en Platenbeurs in Neerkant waar muziekliefhebbers op jacht gaan naar dat ene plaatje dat ze nog missen.

De populariteit van muziek op vinyl en cd stijgt nog steeds. Er werd vorig jaar voor 28,4 miljoen euro aan lp’s verkocht, dat is ruim 11 miljoen euro meer dan het jaar ervoor. Ook de verkoop van cd’s groeide met een omzet van 17,5 miljoen euro tegenover 16,9 miljoen een jaar eerder.

40 jaar
Bij Oldies Club Neerkant waarderen ze de muziekdragers ondertussen al bijna 40 jaar lang. Zondag 25 september houden ze weer de internationale CD- en Platenbeurs in gemeenschapshuis De Moost in Neerkant. Standhouders uit Nederland, België en Duitsland bieden dan ongeveer 95.000 vinyl singles, lp’s, cd’s en dvd’s aan waarin gesnuffeld kan worden door liefhebbers uit binnen- buitenland.

Ruim opgezet
De beurs is verspreid opgesteld in verschillende zalen van het Neerkantse gemeenschapshuis zodat er comfortabel door het grote aanbod van geluidsdragers kan worden gewandeld en bezoekers rustig kunnen zoeken naar hun favoriete platen. Het evenement is niet alleen bedoeld voor de muziekfreak, legt de organisatie uit: “Voor iedereen zit er wel iets tussen, want vrijwel elk genre is vertegenwoordigd. Collectors items of gewoon die mega-hit.”

Jukebox
Ook bezitters van de weer razend populaire jukeboxen komen in Neerkant aan hun trekken. “Of het nu oude meezingers of ‘meedeiners’ zijn, vele favoriete deuntjes waar je wellicht lang voor hebt moeten zoeken, liggen op deze CD- en Platenbeurs op je te wachten. En bijna altijd gesorteerd op artiest, jaartal of muzieksoort”, meldt de organisatie.

De CD- en Platenbeurs vindt zondag 25 september plaats in gemeenschapshuis de Moost aan de Moostenstraat 3 in Neerkant. De zalen zijn geopend van 11.00 tot 17.00 uur en de entree is gratis. Meer informatie vind je op de website van Oldies Club Neerkant.

Foto: Oldies Club Neerkant

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen