11.9 C
Deurne
vrijdag 24 mei 2024
Home- DeurneUnieke kans om kijkje te nemen in Klein Kasteel Deurne tijdens expositie...

Unieke kans om kijkje te nemen in Klein Kasteel Deurne tijdens expositie van kunstenares Roos Sluis

Bij het Klein Kasteel in Deurne kun je niet zomaar binnenlopen om een kijkje te nemen. Het pand dat in de Middeleeuwen nog Oud Huis werd genoemd, is privébezit en is daarom normaal niet toegankelijk voor publiek. Omdat kunstenares Roos Sluis uit Neerkant binnenkort een expositie van haar werk in het Klein Kasteel heeft, kunnen geïnteresseerden dan wel een keer de binnenkant zien van het pand waar ook Hendrik en Pieter Wiegersma in het verleden eigenaren van zijn geweest.

Zaterdag 24 september is de tentoonstelling alleen opengesteld voor genodigden maar op zondag 25 september is het kasteel voor iedereen te bezoeken, vertelt Roos Sluis: “We verwachten behoorlijk wat aanloop, dus werken we met tijdslots van iedere keer een uur waar maximaal 100 mensen per uur op kunnen inschrijven.”

James Bond
Bij de expositie genaamd Old meets Contemporary, zijn schilderijen van Roos Sluis te zien waaronder het schilderij dat ze maakte tijdens de opening van de Nacht van het Witte Doek. Daarbij schilderde ze een portret van acteur Daniel Craig, de hoofdrolspeler in de James Bond film waar het festival mee werd geopend.

USA
De liefde voor kunst zat er bij de Neerkantse Roos al vroeg in. “Als kind was ik altijd al aan het tekenen en schilderen. Mijn moeder zei altijd, dat ik eerder tekende dan liep. Als tiener ben ik als uitwisselingsstudent naar de USA gegaan.” Daar behaalde ze haar ‘major’ in Art Studies. “Toen ik terug kwam in Nederland wilde ik op de kunstacademie fotografie gaan doen, maar werd aangenomen voor schilderen, iets wat ik op dat moment niet ambieerde en heb uiteindelijk een HBO marketingopleiding gedaan. Ik heb jaren lang schilderlessen gevolgd bij verschillende kunstenaars.”

Paarden
De kunstwerken die ze tegenwoordig maakt, worden omschreven als kleurrijk waarbij de focus ligt op portretten van mensen en dieren. Een opmerkelijk groot gedeelte daarvan zijn paarden. “Omdat ik bijna mijn hele volwassen leven paarden heb gehad, zijn zij een grote inspiratiebron voor me. Als jong meisje schilderde ik al paarden op de manege om zo mijn lesgeld te verdienen”, legt Sluis uit.

Technieken
Ze gebruikt verschillende technieken in haar kunst. “Olie, acryl, collages, mixted media en werk graag groot. Mijn achtergronden van grote werken giet ik vaak, waarbij ik celling gebruik en crackeleer en vaak giet ik epoxy om het een holografisch effect te geven”, vertelt Roos Sluis.

Reserveren
Mensen die zondag 25 september willen komen kijken naar de expositie in het Klein Kasteel aan het Haageind in Deurne, moeten van te voren reserveren via de website van Roos Sluis. Hier kun je een tijdslot aangeven waarin je de tentoonstelling wilt bezoeken. Er zijn op de dag meerdere tijdslots beschikbaar van elk een uur en de toegang is gratis. De kunstenares zal zelf vanaf 9.00 uur de hele dag aanwezig om de gasten in het kasteel welkom te heten.

Aangeraden wordt om per fiets te komen, die kan op het terrein geparkeerd worden. Mensen die met de auto komen, kunnen parkeren bij het Antonius Kapelletje aan het Haageind of aan de Langstraat ter hoogte van de huisnummers 29 tot 35.

Foto: Roos Sluis

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen