15.9 C
Deurne
vrijdag 21 juni 2024
Home- DeurneStem op DMG bij Rabo Clubsupport; een kijkje achter de schermen met...

Stem op DMG bij Rabo Clubsupport; een kijkje achter de schermen met Eric Senders

De hele maand september lees je op de website van DMG een aantal interviews met onze vrijwilligers waarmee je tijdens Rabo Clubsupport een kijkje krijgt achter de schermen bij de lokale omroep in Deurne.

Zo kan je zien hoeveel tijd er door de medewerkers wordt gestoken in het maken van alle mediaproducten en hoe belangrijk het is dat je op DMG stemt bij Rabo Clubsupport. Stemmen kan tot en met dinsdag 27 september via de Rabo App of op de website van de Rabobank door in te loggen op de bankomgeving.

We stellen elke keer tien vragen aan verschillende DMG-vrijwilligers. Vandaag liggen de vragen klaar voor dj Eric Senders.

Wie ben je?
“Mijn naam is Eric Senders, 55 jaar en geboren en getogen in Brouwhuis. Ondertussen woon ik al een hele tijd in de Zeilberg samen met mijn vrouw en jongste zoon, onze oudste zoon woont inmiddels op zichzelf.”

Waarom is het volgens jou belangrijk dat mensen op DMG stemmen bij Rabo Clubsupport?
“Ik denk omdat DMG iets is van ons allemaal. Of je nu geniet van de muziek terwijl je werkt, op de hoogte wilt blijven van het lokale nieuws of als platform omdat je je cluppie aandacht wilt geven. Om dit allemaal mogelijk te maken kunnen we het geld goed gebruiken want we zijn als mediaorganisatie natuurlijk elk jaar al flink wat kwijt aan huur van onze in ruimte in het CCD en verschillende vaste lasten.”

Wat doe je allemaal bij DMG als vrijwilliger?
“Ik ben presentator van het radioprogramma Afslag Deurne. Hier doe ik de presentatie, muzieksamenstelling en redactie voor. Daarnaast zet ik me ook regelmatig in voor de verschillende thema-uitzendingen die DMG Radio brengt door het jaar heen. Komende zondag hebben we bijvoorbeeld tijdens het laatste weekend van de zomer, de Zomerse 100 waar ik ook een gedeelte van presenteer.”

Hoeveel tijd steek je per week in het vrijwilligerswerk voor DMG?
“Dat varieert maar het is al gauw ongeveer een uurtje of zes per week. Naast de twee uur van de live-uitzending ben je vooraf ook een paar uur bezig met de muziek uitzoeken, de juiste informatie erbij vinden en het klaarzetten van alle audiovormgeving voor je programma.”

Wanneer ben je bij DMG aan de slag gegaan en waarom heb je gekozen om je juist voor DMG als vrijwilliger in te zetten?
“Vanaf de start in 2012 ben ik bij DMG. Wijlen Mario Wijnen sprak me toen op het voetbalveld van ZSV aan of ik misschien interesse had om voor DMG aan de slag te gaan. Wat ze voor ogen hadden sprak me aan, dus ik zei meteen volmondig ‘ja’. Een mooie uitdaging, waar ik nog steeds geen spijt van heb. Ik kan er mijn passie voor muziek en radio kwijt en het is een leuke club mensen om mee samen te werken.”

Wat is het leukste dat je bij DMG tot nu toe hebt meegemaakt?
“Dat is best moeilijk om er een ding uit te pikken. De live-uitzendingen zijn altijd mooi om mee te maken. Zoals Koningsdag of met Kerst DMG on Ice en de Winter Wonder Wandeling. Ja en de uitzendingen rond de DMG Carnavalskraker zijn ook altijd erg gezellig. Wat me ook is bijgebleven was een speciale actie met de stichting REVI waarbij mensen met een verstandelijke beperking onder begeleiding ook een keer auto mochten rijden. Heel dankbaar om je daar met DMG ook voor in te kunnen zetten. Het plezier dat ze daar hadden is onbeschrijfelijk. Ook mooi om te zien is dat onze jongste zoon Kevin één van de jongeren is die dankzij DMG een baan in de media heeft gevonden. Onze oudste zoon Stefan heeft gekozen voor een andere carrière en is nu treinmachinist maar hij helpt ook nog steeds bij DMG Radio door regelmatig in te vallen voor andere presentatoren. Daar ben ik wel trots op!”

Wat moeten mensen weten over DMG waar je van denkt dat ze dat nu misschien nog niet weten?
“Zoals gezegd DMG is er voor iedereen. Wij kunnen mensen en verenigingen een platform bieden voor datgene wat voor hun belangrijk is om onder de aandacht te brengen. Via radio, video of de nieuws-website van DMG. Het zou mooi zijn als nog meer mensen die weg naar ons weten te vinden. We willen in de toekomst nog meer de verbindende factor zijn tussen alle inwoners en organisaties in onze gemeente.”

Wat zijn jouw ideeën voor de toekomst bij DMG en wat is jouw rol daar in?
“Samen met mijn collega’s zorgen voor een kwalitatief goed product. Of dit nu op gebied van radio, redactie of video is. Met radio en redactie zijn we al op de goede weg. De nieuwswebsite van DMG heeft tegenwoordig ruim 165.000 bezoeken per maand en met de radio doen we het ook niet verkeerd met een wekelijks bereik van 82% van alle inwoners binnen ons uitzendgebied.”

Wat doe je verder nog in het dagelijks leven?
“In het dagelijkse leven ben ik als meewerkend voorman werkzaam bij de buitendienst van de gemeente Deurne. Heel iets anders dan een radioprogramma presenteren maar ook heel leuk.”

Wanneer kunnen we iets van jou horen, zien of lezen bij DMG?
“Je kunt me iedere donderdagavond tussen 20.00 en 22.00 uur horen in het programma Afslag Deurne op DMG Radio. En natuurlijk zien op onze webcam waarmee je ook een kijkje kunt nemen achter de schermen in de radiostudio.”

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen