12.7 C
Deurne
donderdag 30 maart 2023
Home- DeurneCelstraf en jeugd-tbs geëist tegen jongen (17) die medeleerling neerstak

Celstraf en jeugd-tbs geëist tegen jongen (17) die medeleerling neerstak

Het Openbaar Ministerie (OM) in Den Bosch heeft vrijdag zes maanden jeugddetentie geëist tegen de 17-jarige jongen die een medeleerling van de Korenaer neer heeft gestoken. De steekpartij vond in februari plaats op het terrein van de Deurnese middelbare school.

Naast de celstraf eist het OM jeugd-tbs en een schadevergoeding van meer dan 3.000 euro voor het slachtoffer. De rechter doet over twee weken uitspraak.

Conflict
Kort na de steekpartij hield de politie twee verdachten aan, de 17-jarige jongen uit Deurne en een 15-jarige dorpsgenoot. Het slachtoffer werd met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Mogelijk zou een onderliggend conflict tot het incident hebben geleid. Waar het precies om gaat, heeft de politie niet bekendgemaakt. De Korenaer is een school voor moeilijk opvoedbare jongens en meisjes in de leeftijd van 12 tot en met 18 jaar.

Geruchten bekend bij mentor
Dat er bij de school mogelijk een vecht- of steekpartij plaats zou vinden, was de dag voor het incident al bekend bij de mentor van het slachtoffer. Een familielid van de neergestoken jongen vertelde in februari tegen Omroep Brabant dat de mentor de avond voor de steekpartij belde met de mededeling dat er geruchten waren dat het slachtoffer in elkaar geslagen of neergestoken zou worden. Dat zou uit wraak zijn voor de klappen die hij na een sneeuwballengevecht zou hebben uitgedeeld aan een medeleerling.

Foto: Walter van Bussel

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen